Τετάρτη, 8 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ταυτοποιήθηκαν τα αποτυπώματα του ενός από τους συλληφθέντες για τους Πυρήνες

ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.

Στον έναν από τους δύο συλληφθέντες που φέρονται να είναι μέλη της Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, ανήκουν τα αποτυπώματα στο προσχέδιο της προκήρυξης που βρέθηκε στα σκουπίδια, όπως προέκυψε από την έρευνα που έγινε στα  εγκληματολογικά εργαστηρια.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα των πειστηρίων, ταυτοποιήθηκαν τα δακτυλικά απότυπώματα του ενός εκ των δύο συλληφθέντων στα κομμάτια χαρτί που είχαν βρεθεί σε κάδο.

Το προσχέδιο της προκήρυξης είχε βρεθεί στα σκουπίδια σκισμένο σε 49 κομμάτια

Πρόκειται για τμήματα χειρόγραφου προσχέδιου προκήρυξης με την οποία αναλάμβαναν την ευθύνη της αποστολής του εκρηκτικού φακέλου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλο.

Το προσχέδιο ήταν σκισμένο σε 49 κομμάτα, ενώ η προκήρυξη δημοσιεύτηκε τρεις ημέρες μετά σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Κομμάτι από την προκήρυξη (ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ)

Τα αποτυπώματα που ταυτοποιήθηκαν ανήκουν στον 30χρονο Α.Τ που συνελήφθη στη Σταυρούπολη.

Ο Α.Τ δεν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, εργαζόταν στο κρεοπωλείο του πατέρα του και φαίνεται, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, να έχει «στρατολογηθεί» το τελευταίο 6μηνο για την… αναγέννηση της Συνωμοσίας. 

Διαπιστώθηκε επίσης ότι τακτικά το τελευταίο χρονικό διάστημα πήγαινε στο «Ναδίρ», έπαιρνε τον Σ.Μ και πήγαιναν σε έναν υπαίθριο χώρο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί φαίνεται να συνομιλούσαν για 2,5-3 ώρες. Ο χώρος έμοιαζε με αυτοσχέδιο «σκοπευτήριο», ενώ στον χώρο βρέθηκαν τενεκέδες τρυπημένοι από σφαίρες των 9 και 22 χιλιοστών.

Το αυτοσχέδιο "σκοπευτήριο" ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι εκεί οι δύο συλληφθέντες συνεννοούνταν για τις ενέργειες και τμήματα της προκήρυξης, η οποία δεν αποκλείεται να έχει γραφεί από «τρίτο» πρόσωπο, ίσως και φυλακισμένο.

Ωστόσο αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αναφέρουν ότι μακροσκοπικά ο γραφικός χαρακτήρας ταιριάζει με ενός εκ των συλληφθέντων.

Η αστυνομική εκτίμηση κάνει λόγο για «οδηγίες συγγραφής» που προήλθαν από τις φυλακές, και από εκεί ο ένας συλληφθείς υπαγόρευσε το κείμενο στον δεύτερο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Το μπουγατσοπωλείο που πρόδωσε τους “Πυρήνες” στη Θεσσαλονίκη – Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι των συλλήψεων

Βίντεο με τη μεταφορά στην Αθήνα των συλληφθέντων για τρομοκρατία – Τους παρακολουθούσαν από τις 9 Ιουνίου

Αυτό είναι το διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη που έγινε η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής – Τι είπε ο Υπουργός Ν. Δένδιας – ΒΙΝΤΕΟ

Θεσσαλονίκη: Ανυπότακτοι και αναρχικοί οι δύο συλληφθέντες για τους ”Πυρήνες της Φωτιάς”!

Θεσσαλονίκη: Έρευνες, ευρήματα και συλλήψεις της αντιτρομοκρατικής – ”Βλέπουν” τη Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε