Σάββατο, 18 Μαΐ
21oC Αθήνα

Τεράστιο κύκλωμα τοκογλύφων είχε ρημάξει την Κρήτη – Μεγάλη η ζημιά για το Δημόσιο

ΦΩΤΟ από neakriti
ΦΩΤΟ από neakriti

Σε εξέλιξη είναι από τα ξημερώματα μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, η οποία όπως όλα δείχνουν συνδέεται με ένα βαθύ ξεκαθάρισμα στο φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει έξι συλληψεις μέχρι τώρα, με τα μέλη του κυκλώματος να φέρονται να έχουν εκβιάσει γνωστούς ξενοδόχους της Κρήτης.

Τα τελευταία στοιχεία λένε, ότι η απάτη εις βάρος του Δημοσίου ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια ευρώ ενώ τα ποσά που φέρεται να έχει πάρει το κύκλωμα από τα θύματά του, αγγίζουν τα 14 εκατομμύρια ευρώ!

Εκβιασμοί, τοκογλυφίες και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος

Πρόκειται για την αποκάλυψη της δράσης κυκλώματος που συνδέεται με απάτες, εκβιασμούς, τοκογλυφίες, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και κάθε είδος παράνομης οικονομικής, κυρίως, δραστηριότητας.

Όπως διαβάζουμε στο cretapost, πρωταγωνιστές φέρονται να είναι πρόσωπα “υπεράνω υποψίας” για τον πολύ κόσμο,
αλλά “σεσημασμένα” για την ΕΛ.ΑΣ. και την Ομάδα Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΓΑΔ Κρήτης, η οποία σχημάτισε κλοιό γύρω από τα κεντρικά πρόσωπα της υπόθεσης εδώ και περίπου ένα χρόνο.
Στο κουβάρι της υπόθεσης φέρονται να εμπλέκονται μεταξύ άλλων πρόσωπα όπως γνωστός μεγαλοδικηγόρος του Ηρακλείου, υπάλληλος της ΔΕΗ, στέλεχος μεταφορικής εταιρείας, ακόμη και μια γυναίκα.

Ο “παράγοντας” σε πρώτο πλάνο

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο ρόλος ενός υπαλλήλου της ΔΕΗ ο οποίος ελάχιστα φαίνεται να έχει θητεύσει στην οργανική του θέση, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει πολύπλευρη δραστηριότητα ως στέλεχος πολιτικών και βουλευτικών γραφείων εντός και εκτός Κρήτης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται πως το ίδιο πρόσωπο, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σε διάφορες δραστηριότητες στην Αττική, φέρεται να έχει περάσει ακόμη και το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου!

Σύμφωνα με το cretapost, για το κύκλωμα έγινε μεθοδευμένη και συστηματική έρευνα, με βάση την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των άμεσα εμπλεκόμενων προσώπων και την ανάλυση όλου του πλέγματος των οικονομικών και άλλων συναλλαγών τους.

Διαβάστε ακόμα:

Τσιγγάνοι τα έκαναν γυαλιά-καρφιά στο Νοσοκομείο Χαλκίδας!

Ξάνθη: Μεθυσμένος καρναβαλιστής έπεσε στον ποταμό Κόσυνθο και είχε Άγιο!

Θεσσαλονίκη: Η παρεξήγηση στο αποκριάτικο πάρτι έφερε στυγερή δολοφονία στη μέση του δρόμου!

Αχαϊα: Ασύλληπτη οικογενειακή τραγωδία – Σκοτώθηκε σε τροχαίο και ο αδερφός της τροχονόμου που ξεψύχησε στην Κηφισίας ενώ ρύθμιζε την κυκλοφορία!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε