Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Το USB «μίλησε»: βρέθηκαν μέρη προκηρύξεων – Δε φαίνεται σύνδεση με τη βομβιστική επίθεση στο Mall

Το USB «μίλησε»: βρέθηκαν μέρη προκηρύξεων – Δε φαίνεται σύνδεση με τη βομβιστική επίθεση στο Mall

Μέρη προκηρύξεων για δυο εμπρηστικές επιθέσεις (η μια έξω από το σπίτι του Γιάννου Παπαντωνίου) υπήρχαν στο USB stick που βρήκε η αντιτρομοκρατική στη γιάφκα επί της οδού Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι, που χρησιμοποιούσαν οι φερόμενοι ως μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Την ώρα που οι τέσσερις συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό της Κοζάνης κρίνονταν προφυλακιστέοι, η Αστυνομία έκανε… επίσημες ανακοινώσεις για το USB που είχε εντοπιστεί από τις έρευνες στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου, το οποίο φέρεται να είχε νοικιάσει ο Νίκος Ρωμανός, χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα.

Το USB μίλησε αλλά δεν «είπε» τίποτα για τη βομβιστική επίθεση στο Mall, την οποία είχαν συνδέσει οι αρχές με τους Πυρήνες τις Φωτιάς και τους τέσσερις νεαρούς που συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή στην Κοζάνη.

Τι βρέθηκε στο USB:
– Μέρος κειμένου για την ανάληψη ευθύνης εμπρησμού από την «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία-Φωτιές στον Ορίζοντα», στις 24 Σεπτεμβρίου 2012 σε βάρος της εταιρίας Transam Trading Co ΕΠΕ στο Χαλάνδρι. Η προκήρυξη «ανέβηκε» στο διαδίκτυο στις 27 Σεπτεμβρίου στις 22:57 και το αρχείο που βρέθηκε αποθηκευμένο είχε «σωθεί» στις 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 03:47

– Μέρος προσχεδίου προκήρυξης, το οποίο είχε «σωθεί» στις 03:47 της 23ης Σεπτεμβρίου 2012 για την ανάληψη ευθύνης από τη «Μαχόμενη Μειοψηφία/Κόμμαντο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος» για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου τα ξημερώματα της 7ης Δεκεμβρίου του 2012. Η προκήρυξη ανέβηκε στο διαδίκτυο τις 18:18 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

– Αφίσα με τη φωτογραφία του Πρωτοδικείου Αθηνών στη Λουίζης Ριανκούρ, μετά την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε γίνει στις 08:30 της 30ης Δεκεμβρίου του 2010 από την οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.
Στο κέντρο της αφίσας, μέσα σε κύκλο, υπάρχει κείμενο στα ελληνικά, το οποίο καταλήγει με τη φράση «ΖΗΤΩ Η FAI – IRF – ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ». Αφίσα είχε «ανέβει» στις 22 Δεκεμβρίου στην ιστοσελίδα http://lechatnoiremeutier.wordpress.com (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

Η αφίσα με το κείμενο που δημιουργήθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2011 και η μορφή του αρχείου είναι κατάλληλη για εκτύπωση.
Το κείμενο είναι αποθηκευμένο στο USB γραμμένο στα greeklish (ελληνικά με αγγλικούς χαρακτήρες).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρνήθηκαν να απολογηθούν οι συλληφθέντες για τη ληστεία στην Κοζάνη – Έφτυσε την κάμερα ο Δ. Πολίτης – “Ζήτω η αναρχία” φώναξε ο “τοξοβόλος”

Τελικά είχαν “διαρρήξει” τη γιάφκα; – “Καθάρισαν” τα στοιχεία; – Τι ψάχνει η αντιτρομοκρατική

Κέντρο διερχομένων η γιάφκα στο Χαλάνδρι – Από μαρτυρίες ψάχνουν κι άλλα μέλη των Πυρήνων – Όλα όσα βρήκε στην γιάφκα η αντιτρομοκρατική

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε