Τρίτη, 21 Μαΐ
21oC Αθήνα

Το μπαρ της ΕΥΠ και το internet καφέ της Αντιτρομοκρατικής στα… Εξάρχεια!

Πηγή φωτο Telegraph
Πηγή φωτο Telegraph

Δεν είναι ανέκδοτο, υπάρχουν στοιχεία. Η ΕΥΠ είχε επί πέντε χρόνια δικό της μπαρ στα Εξάρχεια και μάλιστα σε κεντρικό σημείο, ενώ η αντιτρομοκρατική πριν λίγο καιρό είχε κάνει … δικό της ένα internet καφέ της περιοχής, απ’ όπου μάλιστα είχε καταφέρει να εντοπίσει ολόκληρη ομάδα τρομοκρατών.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα στο internet καφέ οι πληροφορίες έρχονται απ’ τους ίδιους τους συλληφθέντες που σύμφωνα με το bloko.gr αναφέρουν πως έκαναν λάθη που τους οδήγησαν στα χέρια της αστυνομίας.

Το internet καφέ μάλιστα βρέθηκε στο στόχαστρο αγνώστων που επιτέθηκαν και προκάλεσαν μεγάλες φθορές.

Στο κείμενο τεσσάρων από τους συλληφθέντες που δημοσιοποιήθηκε στο athens.indymedia.org στις 11 Οκτωβρίου έγραφαν μεταξύ άλλων για τα λάθη που έκαναν και τους έφεραν μέσα σε αστυνομικό κλοιό:

Ξεκινώντας, να πούμε ότι η «επίσημη» παρακολούθηση μας ξεκίνησε στις 11:20 το πρωί με τον εντοπισμό του Γρηγόρη (Σαραφούδη) και έληξε στις 16:00 με τις συλλήψεις μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι η παρακολούθηση μας ξεκίνησε εκείνη την ώρα. Γιατί λίγο πριν από την προαναφερόμενη ώρα ο σύντροφος πήγε στο ίντερνετ-καφέ Palladium στη Σολωμού 48 στα όρια Εξαρχείων με το κέντρο της Αθήνας. Πιστεύουμε βασικά ότι το συγκεκριμένο καφέ βρισκόταν/βρίσκεται υπό παρακολούθηση, απʼ την στιγμή κιόλας που πληροφορηθήκαμε ότι διάφοροι σύντροφοι κατά το παρελθόν έχουν παρακολουθηθεί από ασφαλίτες φεύγοντας από εκεί. Επίσης, ένας ακόμα βασικός λόγος που μας προσδιορίζει πάνω κάτω την ώρα είναι το γεγονός πως νωρίτερα εκείνο το πρωί ο σύντροφος είχε κάνει «τσεκ» αντιπαρακολούθησης και βεβαιώθηκε ότι δεν παρακολουθείται η κινησή του. Ένα συνηθισμένο τσεκ που κάναμε πολύ συχνά και πάντα πριν απο οποιαδήποτε συνάντηση με καταζητούμενους ή αγνώστους στην αστυνομία συντρόφους, για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε «καθαροί». Με άλλα λόγια δηλαδή, πιθανολογούμε πολύ σοβαρά ότι το «κακό» έγινε όταν «καθαρός» άνθρωπος μπήκε σε «βρώμικο» μέρος και εφόσον ήταν ήδη γνωστός στην αντιτρομοκρατική από παλαιότερη παρακολούθηση, αναγνωρίστηκε και τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση. Η συνάντηση όμως λίγες ώρες αργότερα με τους δύο καταζητούμενους συντρόφους Αργύρη (Ντάλιο) και Φοίβο (Χαρίση) σήμανε συναγερμό στην αντιτρομοκρατική και έπεσε αμέσως εντολή για συλλήψεις.

Η άλλη είδηση για τους… πράκτορες-μπάρμαν έρχεται από “Το Βήμα” σύμφωνα με το δημοσίευμα του οποίου η ΕΥΠ λειτουργούσε στα Εξάρχεια από το 2003 ως το 2008 ολόκληρο μπαρ με μόνο σκοπό τη συλλογή στοιχείων για άτομα που κινούνται στον αντεξουσιαστικό χώρο…

Το εν λόγω κατάστημα βρισκόταν κοντά στην πλατεία Εξαρχείων και ήταν γεμάτο με «κοριούς», συστήματα ακρόασης χώρων και ειδικό λογισμικό ανάλυσης οπτικού υλικού για την ταυτοποίηση δραστών σε παράνομες ενέργειες.

Δυστυχώς για την ΕΥΠ, το μπαρ έκλεισε λίγες εβδομάδες πριν από τα τέλη του 2008, πριν ξεσπάσουν τα βίαια επεισόδια με αφορμή τον θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου καθώς οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες είχαν κρίνει ότι «ο χώρος των αντιεξουσιαστών είχε ηρεμήσει».

Διαβάστε επίσης:

Στα χέρια της αστυνομίας και οι τρεις Αλβανοί δραπέτες

Βγήκαν μαχαίρια πάνω στον καυγά

Αναστάτωση από καταδίωξη στο Ηράκλειο

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε