Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Το βίντεο από την εκτέλεση των δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Ηράκλειο

Το βίντεο από την εκτέλεση των δύο μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Ηράκλειο
– Ο εκτελεστής έχει πρόβλημα στο τρέξιμο – Είτε από το βαρύ σακίδιο είτε από παλιότερο τραυματισμό
 – Ο εκτελεστής φαίνεται πως μαζί με τον συνεργό του μετά το φονικό τρέχουν προς την άνοδο της Λ. Ηρακλείου
 Ο φονιάς των δύο μελών της Χρυσής Αυγής φαίνεται με το άσπρο κράνος
– Το φονικό ξεκινά στο 33ο δευτερόλεπτο από το βίντεο που έδωσε η Αντιτρομοκρατική
– Σύμφωνα με την αστυνομία ο δράστης είναι λεπτός και με ύψος 1,70 με 1,75
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από την εν ψυχρώ εκτέλεση την Παρασκευή στο Νέο Ηράκλειο Αττικής έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής των δύο νεαρών και τον σοβαρό τραυματισμό του 29χρονου Αλέξανδρου Γέροντα. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΕΑΡΩΝ

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής το πρόβλημα στο τρέξιμο πιθανότατα οφείλεται από το γεγονός πως φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο αλλά και έχει ένα σακίδιο στην πλάτη το οποίο εικάζουν πως περιείχε βαρύτατο οπλισμό. Οι αξιωματούχοι της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν να πρόκειται για παλαιότερο τραυματισμό. 

Στο 4ο δευτερόλεπτο θα παρατηρήσετε πως μία μηχανή ανεβαίνει την άνοδο της Ηρακλείου. Αυτή η μηχανή είναι των ψυχρών φονιάδων και ο εκτελεστής που φοράει το άσπρο κράνος οδηγάει τη μηχανή. 

Από το 28ο δευτερόλεπτο οι δύο δράστες φαίνονται στη δεξιά πλευρά του βίντεο όπου παιρνούν κάτω από το δέντρο και πλησιάζουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. 

Από το 32ο δευτερόλεπτο έως το 39ο δευτερόλεπτο φαίνεται πως αρχίζουν οι πυροβολισμοί στο κάτω αριστερό μέρος του βίντεο, ενώ μετά από λίγο φαίνεται πως οι δύο δράστες αρχίζουν και τρέχουν προς την άνοδο της Λεωφόρου Ηρακλείου. Ο εκτελεστής φαίνεται πως περνάει απέναντι τη Λεωφόρο Ηρακλείο. Ο συνεργός του που είναι πλέον αυτός ο οδηγός περνάει απέναντι κι αυτός στη Λεωφόρο Ηρακλείου με τα φώτα της μηχανής σβηστά. 

Aξίζει να σημειωθεί πως μετά τους πυροβολισμούς ο εκτελεστής τρέχει προς τα πάνω και φαίνεται πως δυσκολεύεται να τρέξει. 

Ο δράστης φαίνεται πως φοράει το άσπρο κράνος, όπως φαινόταν και στις φωτογραφίες που έδωσε τη Δευτέρα η αστυνομία στη δημοσιότητα. 

Ο εκτελεστής έχει πυροβολήσει και τραυματίσει σοβαρά τον Αλέξανδρο Γέροντα, ανεπιτυχώς τον 4ο νεαρό, και προσεγγίζει τους Γεώργιο Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη. Πυροβολεί τρεις φορές τον Γεώργιο Φουντούλη στο στήθος και φθάνει μπροστά στον Μανώλη Καπελώνη. 

Σύμφωνα με την αστυνομία, όταν φθάνει ο εκτελεστής μπροστά από τον Μανώλη Καπελώνη, το θύμα παγώνει και φαίνεται πως δεν κάνει καμία προσπάθεια να φύγει. Είναι σαν να τον έχεις κολλήσει στο έδαφος» αναφέρουν σοκαρισμένοι οι αστυνομικοί. Η συνέχεια είναι φρικτή. Ο εκτελεστής με απίστευτη ψυχραιμία φθάνει μπροστά του και από απόσταση περίπου 40 εκατοστών πυροβολεί τον νεαρό δύο φορές στο κεφάλι. «Ουσιαστικά του έδωσε ‘χαριστικές βολές’, ενώ ήταν όρθιος» υποστηρίζουν οι ίδιοι αστυνομικοί. Ο εκτελεστής επιστρέφει στον Γεώργιο Φουντούλη, που είναι πεσμένος σε μικρή απόσταση και δίνει και εκείνου χαριστική βολή.

Με αυτό τον τρόπο η αστυνομία θέλει να δώσει άλλο ένα κίνητρο προς τους πολίτες που γνωρίζουν το οτιδήποτε σχετικό με το περιεχόμενο του βίντεο και τους δύο δράστες να επικοινωνήσουν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) ctu@hellenicpolice.gr της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Η αστυνομία παράλληλα υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της πως θα διασφαλιστεί η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Οι έρευνες για τη μηχανή

Τα… χιλιόμετρα των εκτελεστών ερευνούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκειμένου να σχεδιάσουν την γεωγραφική ακτίνα στην οποία έχουν κινηθεί, και πιθανότατα διατηρούν γιάφκα ή αποθηκευτικό χώρο. Οι αστυνομικές έρευνες, αναζητώντας το τρομοκρατικό «λάθος», επικεντρώνονται και σε πρατήρια υγρών καυσίμων, κυρίως των βορείων προαστίων, για το ενδεχόμενο ιδιοκτήτες ή υπάλληλοι τους, να έχουν έρθει σε επαφή με τους δράστες κατά τη διάρκεια κάποιου ανεφοδιασμού της κλεμμένης μοτοσυκλέτας και αναζήτησης βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των πρατηρίων. 

Από την κατάθεση του ιδιοκτήτη της μοτοσυκλέτας Honda Africa Twin, που κλάπηκε τα ξημερώματα της 28ης Ιουνίου 2013, από την περιοχή της Καλλιθέας, διαπιστώνουν τις χιλιομετρικές αποστάσεις που έχουν διανύσει οι δράστες από την κλοπή της και έπειτα. Το γεωγραφικό μήκος έχει προκαλέσει τη δημιουργία σχεδιαγράμματος πάνω στον χάρτη της Αττικής, από τον τόπο κλοπής έως αυτόν της διπλής εκτέλεσης. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί ρώτησαν επίμονα τον ιδιοκτήτη της για τις συνθήκες κλοπής, αν παρατηρεί τροποποιήσεις, κυρίως οπτικές, σε αυτή, τα χιλιόμετρα που είχε διανύσει έως τότε, προκειμένου να εντοπίσουν τον ακριβή αριθμό των χιλιομέτρων που είχαν κάνει οι δράστες από τη στιγμή που πέρασε στην κατοχή τους.

Βέβαια, οι αστυνομικοί επισημαίνουν, πως οι δράστες της εκτέλεσης είχαν κλέψει την μοτοσυκλέτα με σκοπό την χρησιμοποίησή της σε τρομοκρατικό χτύπημα, οπότε δεν πρέπει έκαναν μετακινήσει με αυτή, ενώ και ο ανεφοδιασμός της μπορεί να έγινε με τη μεταφορά καυσίμου από άλλο «νόμιμο» όχημα.

Από τη στιγμή του εντοπισμού της στο ρέμα της Χελιδονούς στην Κάτω Κηφισιά, δόθηκε μεγάλη σημασία στην εξερεύνησή της στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τυχόν εντοπισμό αποτυπωμάτων ή γενετικού υλικού. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ευελπιστούν πως όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατοχή της από τους δράστες, περίπου 4 μήνες, μπορεί να έχουν κάνει κάποιο «λάθος». Παράλληλα όμως άλλοι αστυνομικοί διερευνούσαν κάποιες άλλες λεπτομέρειες πάνω της, όπως την ποσότητα των καυσίμων στο ρεζερβουάρ της και άλλα χαρακτηριστικά των αξεσουάρ που ήταν τοποθετημένα πάνω της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτη πρόκληση από τον χρυσαυγίτη βουλευτή Μίχο: “Η Δημοκρατία έφερε δυο νεκρά αδέρφια μας”

Πατέρας Αλέξανδρου Γέροντα: Μετά τη δολοφονία του Φύσσα του έλεγα να μην πηγαίνει στη Χρυσή Αυγή

Ο Καπελώνης σάστισε μπροστά στον εκτελεστή του και δέχθηκε όρθιος δύο σφαίρες στο κεφάλι από απόσταση 40 εκατοστών

Φωτογραφία ντοκουμέντο από τον εκτελεστή που “γάζωσε” τους δύο νεαρούς έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Αβάσταχτος ο πόνος στην κηδεία του Γιώργου Φουντούλη – Σπαρακτικό το τελευταίο αντίο στον Μάνο Καπελώνη

Γιατί χτύπησαν την συγκεκριμένη χρονική στιγμή! – Είχαν σκανάρει την περιοχή – Έλειπε μέχρι και το αυτοκίνητο περιφρούρησης της Χρυσής Αυγής

Όπλο του το μίσος – Όλες οι κινήσεις του εκτελεστή πριν και μετά την δολοφονία των δυο νεαρών – Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής: Το έχει κάνει ξανά!

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε