Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

“Χειροπέδες” σε 4 για την απόπειρα ληστείας σε ταχυδρόμο – Δεν τους φοβήθηκε και προστάτεψε τις συντάξεις που είχε για να μοιράσει

ΦΩΤΟ ΕΛΑΣ
ΦΩΤΟ ΕΛΑΣ

Πριν από δύο ημέρες, ο 54χρονος ταχυδρόμος πήγαινε με το αυτοκίνητό του στο χωριό Παύλο Βοιωτίας, όταν δέχτηκε επίθεση από δύο ένοπλους άνδρες. Ο ταχυδρόμος κατάφερε να τους ξεφύγει και σήμερα εξιχνιάστηκε η υπόθεση, με την αστυνομία να συλλαμβάνει αλλοδαπούς.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν προχθές το μεσημέρι τέσσερις υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 28, 26, 23 και 18 ετών, εις βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα “της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση, απόπειρας ληστείας, παράβασης του νόμου για τα όπλα και κατοχής αρχαίων κινητών μνημείων που εμπίπτουν στην νομοθεσία περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς”.

Το χρονικό της απόπειρας ληστείας

Πιο συγκεκριμένα, ήταν περίπου 08:40, την ώρα που ο 54χρονος διανομέας κινούταν με Ι.Χ.αυτοκίνητο σε επαρχιακή οδό για να παραδώσει συντάξεις σε συνταξιούχους της περιοχής, όταν δύο από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητό του και να τον ληστέψουν.

Μάλιστα, ο ένας από τους δράστες πυροβόλησε δύο φορές, όμως ο 54χρονος αντέδρασε, ανέπτυξε ταχύτητα και κατάφερε να διαφύγει από το σημείο χωρίς να τραυματιστεί.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και λίγο αργότερα εντόπισαν σε κοντινή απόσταση ένα τζιπ μεγάλου κυβισμού, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις αλλοδαποί, τους οποίους και προσήγαγαν ως υπόπτους για την υπόθεση.
ΦΩΤΟ ΕΛΑΣ
ΦΩΤΟ ΕΛΑΣ
Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν χάλκινα νομίσματα, κλασικών έως Βυζαντινών χρόνων, χάλκινα περίαπτα, ένα τμήμα χάλκινου δαχτυλιδιού και ένα χάλκινο πτηνόσχημο.

Ποιό ήταν το σχέδιο των δραστών

Ο 23χρονος και ο 26χρονος είχαν στήσει ενέδρα στον 54χρονο ταχυδρομικό διανομέα, προκειμένου να τον ληστέψουν, χωρίς όμως να περιμένουν πως εκείνος θα αντιδρούσε και θα τους ξέφευγε.

Οι αστυνομικοί βρήκαν στον τόπο του εγκλήματος δύο κάλυκες διαμετρήματος 9 mm, ενώ αποκαλύφθηκε και ο ρόλος του 28χρονου και του 18χρονου, οι οποίοι είχαν αναλάβει τη μεταφορά των δύο συνεργών τους στο σημείο της ενέδρας και αμέσως μετά τους περίμεναν μέσα στο τζιπ, σε κοντινή απόσταση για να διαφύγουν μετά τη ληστεία.

Το μαύρο τζιπ, ιδιοκτησίας του 28χρονου, κατασχέθηκε, μαζί με πέντε κινητά τηλέφωνα και ένα μαχαίρι που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους.
ΦΩΤΟ ΕΛΑΣ
Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, που διενεργεί το προανακριτικό έργο, εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Λιβαδειάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Θεσσαλονίκη: Οικολογική καταστροφή σε παραλία που αγόρασε ιδιώτης καταγγέλλουν οργανώσεις

Κρήτη: Είχαν “φάει” απ’ το δημόσιο 10 εκατ. ευρώ! Χειροπέδες σε ζευγάρι ιδιοκτητών τουριστικών επιχειρήσεων

Αγρίνιο: Τα ασυνόδευτα δέματα του ΚΤΕΛ έκρυβαν… χασίς

Το πρωί επιχειρηματίας το βράδυ… παιδεραστής – Χειροπέδες σε γνωστό Ηρακλειώτη

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε