Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Χρυσή Αυγή: Τον Ιούνιο οι απολογίες – Πήραν προθεσμία Ζαρούλια, Αρβανίτης, Κούζηλος και Κουκούτσης

Χρυσή Αυγή: Τον Ιούνιο οι απολογίες – Πήραν προθεσμία Ζαρούλια, Αρβανίτης, Κούζηλος και Κουκούτσης
,

Προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους ζήτησαν και πήραν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν το πρωί στο Εφετείο. Ελένη Ζαρούλια, Νίκος Κούζηλος, Δημήτρης Κουτσούκος και Μιχάλης Αρβανίτης θα απολογηθούν τον Ιούνιο.

Οι εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν και οι τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής που αντιμετωπίζουν την κατηγορία (σε βαθμό κακουργήματος) για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν μετά τις εκλογές.

Ο Δημήτρης Κουτσούκος θα απολογηθεί στις 6 Ιουνίου, ο Νίκος Κούζηλος στις 10 Ιουνίου, η Ελένη Ζαρούλια σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, θα απολογηθεί στις 12 Ιουνίου και ο Μιχάλης Αρβανίτης στις 13 Ιουνίου.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αμέσως αφού έφυγαν από το ανακριτικό γραφείο, βρέθηκαν μπροστά στους συγκεντρωμένους οπαδούς τους, ενώ στις δηλώσεις τους μίλησαν για πολιτική σκευωρία σε βάρος τους.

Η Ελένη Ζαρούλια δήλωσε ότι «η πολιτική σκευωρία έχει καταρρεύσει. Μένει ο ελληνικός λαός να δώσει το δικό του μήνυμα στις 18 και 25 Μαΐου». Αντίστοιχα ο Δ. Κουκούτσης ανέφερε: «Το καθεστώς είναι σε πλήρη σύγχυση. Ο ελληνικός λαός έχει πάρει το μήνυμα και η νίκη θα είναι δική μας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ν. Κούζηλος, ο οποίος είπε: «Το καθεστώς Σαμαρά στις εκλογές θα καταρρεύσει. Ο ελληνικός λαός θα καταλάβει την πολιτική σκευωρία». Τέλος, ο Μ. Αρβανίτης επισήμανε: «Πήρα προθεσμία για αυτή την αστεία και εξωφρενική ιστορία για τις 13 Ιουνίου. Δεν έχω να κάνω άλλη δήλωση. Δηλώσεις θα κάνει ο ελληνικός λαός».

Μια χούφτα χρυσαυγίτες και με Καδισιάρη, Παναγιώταρο και Μπαρμπαρούση… τάγματα συμπαράστασης στο Εφετείο

Περίπου 30 οπαδοί της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας έξω από το Εφετείο και περίμεναν τους βουλευτές του κόμματός τους για να τους… συμπαρασταθούν. Φώναξαν τα γνωστά συνθήματα “Όχι φυλακές για τους εθνικιστές” και άλλα για τον φυλακισμένο αρχηγό της οργάνωσης, Νίκο Μιχαλολιάκο.


Συνοδεία του Ηλία Κασιδιάρη έφτασε πρώτος στο Εφετείο ο Δημήτρης Κουκούτσης. Λίγα λεπτά μετά έφτασε, επίσης για συμπαράσταση, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, ενώ η Ελένη Ζαρούλα, ντυμένη άκρως συντηρητικά, έφτασε συνοδευόμενη από τον, επίσης κατηγορούμενο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Όταν μάλιστα κάποιος της φώναξε «κουράγιο Ελένη», εκείνη γύρισε και τον κοίταξε με… παγωμένο βλέμμα.

Τελευταίος, στο Εφετείο έφτασε ο Νίκος Κούζηλος, συνοδευόμενος από δυο «φουσκωτούς».

Ελένη Ζαρούλια, Μιχάλης Αρβανίτης, Νίκος Κούζηλος και Δημήτρης Κουκούτσης αντιμετωπίζουν κατηγορίες για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Α. Παπαμιμίκος: Θα είναι λάθος να απαγορευτεί η Χρυσή Αυγή

Εύβοια: Έρευνα της ΕΛΑΣ για την επίσκεψη της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομική Διεύθυνση (ΦΩΤΟ)

Καρύδης: Μπαλτάκος του ΣΥΡΙΖΑ ο Νικολόπουλος

Το επικίνδυνο “σερί” της Χρυσής Αυγής στις Ένοπλες Δυνάμεις – Όσα ξερουμε κι όσα θα μάθουμε

Αίρεται η ασυλία τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής – Αναβολή για Αλεξόπουλο

Με επιστολή «ανώνυμου» δικαστικού απειλεί τώρα ο Κασιδιάρης: Η Κλάπα χοροπηδούσε και έλεγε “θα τους βάλω όλους μέσα”

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε