Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Αδερφή Παύλου Φύσσα: Δεν μπορώ να καταθέσω – Είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση

Αδερφή Παύλου Φύσσα: Δεν μπορώ να καταθέσω – Είμαι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση

Με επιστολή της στο δικαστήριο που δικάζει την ηγετική ομάδα και τα μέλη της Χρυσής Αυγής, η αδερφή του Παύλου Φύσσα, Ειρήνη, ενημέρωσε πως λόγω της κακής ψυχολογικής κατάστασης αδυνατεί να καταθέσει για τη δολοφονία του αδερφού της.

Η Ειρήνη Φύσσα επρόκειτο αρχικά να καταθέσει την περασμένη Τρίτη (06.10.2015), αμέσως μετά τη μητέρα της Μάγδα. Όταν όμως ανέβηκε στο βήμα, κατέρρευσε. Δεν άντεξε ούτε λίγα λεπτά. Ζήτησε να βγει έξω και έτσι η δίκη διακόπηκε.

Η Ειρήνη Φύσσα είχε αρχίσει την κατάθεσή της κλαίγοντας. «Δυο χρόνια τώρα δεν συνειδητοποιήσαμε τι έχει γίνει. Ενημερωθήκαμε από τη Χρύσα και έναν φίλο του Παύλου. Τα πράγματα είναι πολύ απλά στο μυαλό μου. Είναι ένα οργανωμένο σχέδιο. Πήγε για μπάλα και δεν γύρισε ποτέ».

Σήμερα Πέμπτη, η Ειρήνη Φύσσα επρόκειτο να συνεχίσει την κατάθεσή της. Όμως δεν μπορούσε. Στην επιστολή της προς το δικαστήριο, η αδερφή του Παύλου Φύσσα αναφέρει ότι είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και πως, προς το παρόν, αδυνατεί να καταθέσει.

Φίλος Παύλου Φύσσα: Δεν θα ξεχάσω τα πρόσωπά τους

Έτσι, τη θέση της στο βήμα πήρε ένας από τους φίλους του Παύλου Φύσσα. Όπως είπε, ο 34χρονος μουσικός και η παρέα του δεν είχαν ποτέ συγκρουστεί με τη Χρυσή Αυγή ούτε ο Παύλος είχε ποτέ πει στους φίλους του πως δεχόταν απειλές. «Στόχος της Χρυσής Αυγής ήταν η παρέα μας. Ο Ρουπακιάς κατευθύνθηκε στον Παύλο!» είπε και πρόσθεσε: «Έχω αναγνωρίσει μέσα στην καφετέρια 2 άτομα. Έξω άλλους δυο. Κατά την ώρα της επίθεσης άλλον έναν. Τα άτομα αυτά δεν γίνεται να μου φύγουν από το μυαλό.

Προσωπικά δεν είχαμε καμιά σύγκρουση με τη Χρυσή Αυγή. Δεν ήμασταν άτομα που θέλαμε να εμπλακούμε σε τέτοια πράγματα. Σίγουρα τα μηνύματα που περνάμε στα κομμάτια μας είναι κοινωνικά. Αν κάποιοι ενοχλούνται αυτό δεν το ξέρω. Δεν μας είχε μεταφέρει ο Παύλος ότι δεχόταν επίθεση.

Είχε βρεθεί αντιμέτωπος με κάποια ομάδα Χρυσαυγιτών;
Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω αυτό, δεν μου είχε πει κάτι τέτοιο

Τι πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή;
Μάρτυρας: Είναι απόγονοι των Ναζί. Το λέω και προκύπτει από τους συμβολισμούς τους, τους χαιρετισμούς τους. Όλα πάνε βάσει διαταγών και εντολών. Στον τύπο το έχουν εκφράσει ότι είναι απόγονοι τους και σπορά τους. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι υπάρχει η Χρυσή Αυγή και γίνονται επιθέσεις αλλά δεν είχα κάτσει να μπω σε μια διαδικασία να ψάξω τι πρεσβεύουν. Το συμπέρασμα μου είναι ότι είναι μια οργάνωση τρελών που θέλουν να δολοφονούν ανθρώπους με αντίθετες απόψεις από αυτούς. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτα, ούτε αν είσαι Έλληνας. Αν δεν είσαι μαζί τους είσαι εχθρός τους.

Τι ξέρετε για την οργάνωση;
Μάρτυρας: Κινείται όπως ο στρατός. Εκτελούν εντολές. Χωρίς εντολές δεν κάνουν τίποτα. Κανείς δεν κάνει ατομικές επιθέσεις, κάνουν μόνο οργανωμένες επιθέσεις. Δεν κινούνται χωρίς άνωθεν εντολές. Έχω μάθει για τα τάγματα εφόδου.

Τι είναι το τάγμα εφόδου;
Μάρτυρας: Είναι μια ομάδα που επιτίθεται και σκοπός της είναι να αποδυναμώσει τον οποιονδήποτε. Οργανώνονται τοπικά σε κάθε περιοχή. Περαιτέρω δεν γνωρίζω. Από αυτά που είδα μετά τον θάνατο του Παύλου είναι ότι είναι δολοφόνοι. Ο ίδιος ο Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τον θάνατο του Παύλου. Δεν κινούνται χωρίς εντολές, όλα είναι αλυσίδα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάθατε πως έγινε;
Μάρτυρας: Μέσω μηνυμάτων ενημερώθηκαν από τον Πατέλη να είναι στην τοπική. Το έστειλε σε διάφορα κινητά ατόμων. Έλεγε το μήνυμα να είναι όλοι σε δεκαπέντε λεπτά στα γραφεία. Μετά από εκεί δεν γνωρίζω τι επακολούθησε. Σίγουρα καταλαβαίνω πως οπλίστηκαν και ήρθαν για να είναι έτοιμοι για όλα. Η παρουσία των τεσσάρων που ήταν στο χώρο της καφετέριας, βάσει των όσων έχουμε δει, είναι ότι τους οργάνωσαν. Έστειλαν μήνυμα και επικοινώνησαν. Εμείς δεν ήρθαμε σε λεκτική αντιπαράθεση μαζί τους μπήκαμε μέσα για να δούμε τον αγώνα.

Μάθατε αν υπήρχε εντολή και από ποιον;
Μάρτυρας: Από τον Λαγό. Δεν γνωρίζω ποια είναι η σχέση, ξέρω ότι είναι ο άνωθεν του Πατέλη που είναι πυρηνάρχης.

Γνωρίζετε την έννοια του πυρηνάρχη;
Μάρτυρας: όχι

Είχε εξουσία;
Μάρτυρας: Για να έχει από κάτω του πενήντα άτομα σίγουρα ναι έχει εξουσία.

Σχέση Πατέλη – Λαγού;
Μάρτυρας: Φαίνεται πως υπάρχει εντολή για να ξεκινήσει επίθεση σε εμάς.

Γνωρίζετε άλλες ενέργειες από ομάδες Χρυσαυγιτών;
Μάρτυρας: Για τους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ που είχαν τραυματίες. Σίγουρα η επίθεση και στο ΠΑΜΕ ήταν όχι μόνο να τραυματίσουν. Έχω ακούσει και για τη δολοφονία μετανάστη σε πολύ κοντινή απόσταση.

Μετά τη δολοφονία μάθατε αν συνεχίζουν τις επιθέσεις;
Μάρτυρας: Δεν έχω μάθει κάτι.

Λέτε ότι με τον Παύλο δεν υπήρχε αντιπαράθεση στο παρελθόν;
Μάρτυρας: Σίγουρα δεν υπήρχε κάποια αντιπαράθεση. Δεν υπήρξε στην κουβέντα μας κάτι τέτοιο. Ούτε απειλές ούτε τσακωμούς με τον χώρο της Χρυσής Αυγής. Ο Παύλος δεν είχε αντιπαράθεση με κανέναν.

Συνήγορος της οικογένειας Φύσσα: Γιατί μόνο στον Παύλο;
Μάρτυρας: Γιατί ο Παύλος ήταν το άτομο που είχε εγκλωβιστεί.

Συνήγορος: Γιατί δεν μαχαιρώθηκε ο Μελαχρινόπουλος και μαχαιρώθηκε ο Παύλος;
Συνήγορος: Μήπως ενοχλούσε κάτι στη συμπεριφορά του Παύλου;
Μάρτυρας: Δεν το ξέρω.

Συνήγορος: Πως εγκλωβίστηκαν;
Μάρτυρας: Τους περικύκλωσαν. Σίγουρα όταν σε χτυπάνε πλευρικά… Εγκλωβίστηκαν.

Ποιος κρατούσε το μαχαίρι;
Μάρτυρας: Έμαθα ότι το κρατούσε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Είδατε άλλον να κρατάει μαχαίρι;;
Μάρτυρας: Όχι. Μόνο τα άλλα όπλα.

Συνήγορος: Το μαχαίρι σε ποιον κατευθύνθηκε;
Μάρτυρας: Προς τον Παύλο. Δέχθηκε τρία χτυπήματα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε