Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Άφαντος ακόμα ο Ιβάν Σαββίδης

Super League διακοπή πρωταθλήματος

Παρότι παρήλθε το αυτόφωρο ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, δεν έχει εμφανιστεί στις αρχές. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν εντοπίστηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου όπως και άλλα πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και ένας εν ενεργεία αστυνομικός, μέλος της προσωπικής του ασφάλειας.

Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου αυτός να εκτιμήσει το ποιες ενέργειες θα πρέπει να γίνουν στο εξής. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής 11/03/2018 ο Ιβάν Σαββίδης εισέβαλλε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας φέροντας όπλο στην ζώνη του.

Την ίδια ώρα στην ανακοίνωσή της με τίτλο «Τα “γκέτο” του χρήματος», η ΠΟΑΣΥ επικρίνει τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. η οποία δεν επενέβη, μένοντας αδρανής κατά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο και θέτει τα εξής ερωτήματα:

α) Για ποιο λόγο δεν συνελήφθη ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Υπήρξε ολιγωρία ή απολαμβάνει προνομιακής προστασίας;

β) Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας θα αναζητήσουν ευθύνες; Θα καταλογιστούν; ‘Η θα περιμένουν όλοι να ξεχαστεί το γεγονός;

Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σε κάθε συνέντευξή του διαμηνύει ότι το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξαναρχίσει αν δεν καθίσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι και αν δεν μπουν κανόνες. Μάλιστα, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών δήλωσε: «Αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις, αν δεν σταματήσουν οι δηλώσεις, αν δεν συμφωνήσουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο, το νέο ποινολόγιο, θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Εμείς δεν πρόκειται να ρισκάρουμε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, γιατί αυτοί είναι κοκόρια. Η ΕΠΟ, η Λίγκα και οι τακτικοί δικαστές να κάνουν άμεσα αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου, το οποίο δεν είναι επαρκές. Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί. Αν δεν κάνουν μορατόριουμ οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και αν δεν δεχτούν να εισαχθούν στο ποινολόγιο οι ποινές για τις εμπρηστικές τους δηλώσεις, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν πιεζόμαστε καθόλου. Εμάς δεν μας κρατάει κανένας. Δεν μπορούν να βγαίνουν οι άνθρωποι που ήταν της εξυγίανσης και να κάνουν αυτά τα πράγματα και να σφάζονται. Έχουν όλοι τους ευθύνη».

Η επιστολή Βασιλειάδη στην FIFA   

Με επιστολή του στη FIFA, ο Γιώργος Βασιλειάδης εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση της διακοπής του πρωταθλήματος της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο υφυπουργός αθλητισμού γνωστοποίησε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία τις φωτογραφίες που «φιλοξένησε» ο ελληνικός και διεθνής Τύπος, του προέδρου και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, κ. Ιβάν Σαββίδη, να εισέρχεται οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο, ενώ επισήμανε ότι η απόφαση της διακοπής ελήφθη προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών και όλων όσων βρίσκονται στον χώρο του ποδοσφαίρου. Στην επιστολή του εσωκλείεται και η επίσημη απόφαση, όπως δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Κυβερνήσεως.

Το κείμενο της επιστολής, που είχε αποδέκτη τον επικεφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Μπγιορν Βασάλο, έχει ως εξής:  

«Κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς κάναμε τεράστια πρόοδο μαζί, ώστε να θεσπίσουμε νέους κανονισμούς σχετικά με τη διαφάνεια, την ευθύνη και τις αυστηρές τιμωρίες. Παρ΄ όλα αυτά, το ελληνικό ποδόσφαιρο διάγει τεταμένους καιρούς εδώ και μερικά παιχνίδια, με το τελευταίο παράδειγμα να σημειώνεται χθες, κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο ελληνικός και ο διεθνής Τύπος παρουσίασε πολυάριθμες φωτογραφίες του προέδρου και μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, κ. Ι. Σαββίδη, να εισέρχεται οπλισμένος στον αγωνιστικό χώρο.

Γι΄ αυτόν τον λόγο, βασισμένοι στα χθεσινά γεγονότα, καθώς και σε διάφορα συμβάντα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων αγωνιστικών, είμαι αναγκασμένος να προβώ στην απόφαση διακοπής του ελληνικού πρωταθλήματος, ώστε να διασφαλίσω την ασφάλεια των φιλάθλων, των ποδοσφαιριστών και όλων των εμπλεκομένων στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις