Έγκλημα

Αγγελιοφόρος η Αγγελική μεταξύ Ξηρού και “Πυρήνων” – Οι “πριβέ” συναντήσεις στις φυλακές – Άφησαν τους τρομοκράτες να αλωνίζουν

- Κόρη αντιδημάρχου η 22χρονη Αγγελική που διαφεύγει
- Έπαιζε ρόλο – κλειδί για τις συνεννοήσεις και την επιχείρηση απόδρασης
- “Ενεργοποιήθηκε” αμέσως μετά την απόδραση Ξηρού
- Έβλεπαν στις φυλακές τους τρομοκράτες να κάνουν πρόβες, αλλά... δεν καταλάβαιναν τι γίνεται
- "Καθαρά" όλα τα καλάσνικοφ στη γιάφκα της Αναβύσσου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στα τυφλά βαδίζουν οι έρευνες, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τα πρόσωπα, τους άμεσους συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού.

Τα πρώτα, κρίσιμα 24ωρα πέρασαν ανεκμετάλλευτα από την Αντιτρομοκρατική και πλέον ο κύκλος των ερευνών έχει μεγαλώσει.

Παραμένει άφαντη η διαβόητη πλέον Αγγελική, η νεαρή που ήταν για μήνες στο πλευρό του Χ. Ξηρού και τον βοηθούσε, αλλά και ο 30χρονος άνδρας που ήταν η… βιτρίνα του στις επαφές με τους πολίτες.

Η Αγγελική από το Αίγιο και οι Πυρήνες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του dytikanea η 22χρονη κοπέλα κατάγεται από το Αίγι9ο. Είναι μάλιστα κόρη γνωστής οικογένειας της πόλης καθώς ο πατέρας της υπήρξε στο παρελθόν αντιδήμαρχος.
Η κοπέλα αν και θα έπρεπε να φοιτά σε σχολή της Κομοτηνής είχε μήνες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να δώσει σημεία ζωής επί δύο μήνες. Ωστόσο η οικογένειά της δεν δήλωσε την εξαφάνισή της παρά αφού δόθηκε η φωτογραφία της πλαστής ταυτότητας στη δημοσιότητα, δηλαδή εδώ και δύο 24ωρα.

Οι “πριβέ” συναντήσεις στον Κορυδαλλό

Οι πληροφορίες του newsit λένε ότι η κοπέλα είχε επαφές με μέλη της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς” και πως ενεργοποιήθηκε την περίοδο της απόδρασης του Χριστόδουλου Ξηρού, έχοντας ουσιαστικά αναλάβει το ρόλο διευκόλυνσης των κινήσεών του.
Όταν οι τρομοκράτες οργανώθηκαν καλύτερα η 22χρονη ανέλαβε τον ρόλο αγγελιοφόρου μεταξύ των έγκλειστων στον Κορυδαλλό και των μελών των Πυρήνων και του Χριστόδουλου Ξηρού εκτός φυλακής.
Κάπου εδώ τα πράγματα μπλέκουν καθώς η κοπέλα όχι απλά έχει καταγραφεί από τις κάμερες των φυλακών να επισκέπτεται συχνά κορυφαίο μέλος των “Πυρήνων”, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit “απολάμβανε” ιδιαίτερες, χωρίς δηλαδή την παρουσία φύλακα, συναντήσεις μαζί του.
Το απίστευτο στην υπόθεση είναι ότι όχι απλά δεν της είχε απαγορευτεί το επισκεπτήριο καθώς δεν ήταν συγγενής του κρατούμενου, αλλά της επιτρεπόταν να έχει και συναντήσεις χωρίς παρουσία φύλακα, κάτι που συμβαίνει μόνο σε συζύγους ή αρραβωνιασμένους.
Κάπως έτσι φαίνεται ότι οι τρομοκράτες είχαν εξασφαλίσει άνετη και απρόσκοπτη επικοινωνία με τον πυρήνα εκτός φυλακής προετοιμάζοντας την ενέργεια.

Πρόβες τρομοκρατικού χτυπήματος
 

Το απίστευτο, εκτός από τις παράνομες επισκέψεις της κοπέλας στον Κορυδαλλό, είναι και το ό,τι οι τρομοκράτες έκαναν με όλη τους την άνεση και πρόβες για το χτύπημα.
Τώρα και κατόπιν… εορτής ο έλεγχος στο οπτικό υλικό από τις κάμερες του Κορυδαλλού έδειξε ότι ύποπτα άτομα, με οχήματα πλησίαζαν τον χώρο όπου βρίσκεται η πρώτη πτέρυγα των φυλακών και στάθμευαν για λίγη ώρα.
Οι κινήσεις πλέον παραπέμπουν στην ομάδα Ξηρού που ετοίμαζε στο μεγάλο χτύπημα και την απόδραση των φυλακισμένων μελών της οργάνωσης.
Όταν όλα αυτά συνέβαιναν όμως κανείς δεν έδωσε την απαραίτητη προσοχή, οι κινήσεις αυτές δεν εκτιμήθηκαν ή ακόμη χειρότερα πέρασαν απαρατήρητες.

“Καθαρά” τα όπλα στη γιάφκα της Αναβύσσου

Και τα 8 καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο σπίτι όπου έμενε ο Χριστόδουλος και λειτουργούσε και ως γιάφκα είναι “καθαρά”, σύμφωνα με τις έρευνες που έγιναν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. τα όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμία ενέργεια.
Φαίνεται πως τα όπλα αγοράστηκαν τώρα από την τρομοκρατική ομάδα που είχαν συστήσει ο Ξηρός και οι συνεργοί του και το ερώτημα πλέον είναι από που βρέθηκαν τα χρήματα που απαιτούνται γι αυτόν τον βαρύ οπλισμό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ
Πληροφορίες από το Dytikanea.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Έγκλημα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Έγκλημα: Περισσότερα άρθρα