Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Άγιοι Θεόδωροι: Ψάχνουν το αυτοκίνητο των ληστών που σκότωσαν την ηλικιωμένη

Άγιοι Θεόδωροι: Ψάχνουν το αυτοκίνητο των ληστών που σκότωσαν την ηλικιωμένη

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών της δολοφονίας της 73χρονης, χθες το πρωί στους Αγίους Θεοδώρους, στην Κόρινθο.

Οι δράστες, αφού επιχείρησαν να της αρπάξουν αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της, την παρέσυραν με αυτοκίνητο και την τραυμάτισαν θανάσιμα.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, γίνονται έρευνες σε πέντε καταυλισμούς Ρομά, στην Κορινθία και στα Μέγαρα, αλλά δεν βρέθηκε κάτι που σχετίζεται με την υπόθεση, ούτε το ασημί Hyundai, με το οποίο παρέσυραν την γυναίκα οι δράστες.

Την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Κορίνθου, αλλά από χθες μετέβη στην Κόρινθο και κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής που συνδράμει, με σκοπό να εξιχνιαστεί το ταχύτερο δυνατόν η υπόθεση και να συλληφθούν οι δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα διαπράχθηκε χτες το πρωί έξω από το εξοχικό σπίτι της 73χρονης, όπου είχε πάει μαζί με τον σύζυγο της και τον γιο της, από το σπίτι τους στον Κορυδαλλό, για να δουν αν είχε γίνει καμιά ζημιά από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Όπως περιγράφουν ο σύζυγος και ο γιος, το ασημί Hyundai σταμάτησε έξω από το σπίτι και ο συνοδηγός βγήκε έξω και φώναξε: «Κυρία, κυρία», προφασιζόμενος ότι ήθελε κάτι να ρωτήσει. Η γυναίκα πλησίασε και τότε της άρπαξε την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό, αλλά εκείνη αντιστάθηκε και άρχισε να φωνάζει, ενώ έπεσε στο δρόμο. Ο επίδοξος ληστής επιβιβάστηκε στο ΙΧ, αλλά επειδή ήταν αδιέξοδος ο δρόμος έκαναν αναστροφή και πέρασαν με το όχημα πάνω από το σώμα της γυναίκας, που βρήκε τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με τις περιγραφές, ο συνοδηγός που βγήκε από το αυτοκίνητο, ήταν πολύ μελαχρινός, εύσωμος και περίπου 30-35 ετών.

Οι αστυνομικοί έχουν πάρει καταθέσεις από αρκετούς μάρτυρες, ενώ αναζητούν και οπτικό υλικό που πιθανόν υπάρχει από κάμερες.

Το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα το αυτοκίνητο, απασχολεί τους αρμόδιους αξιωματικούς, οι οποίοι ερευνούν και το ενδεχόμενο να μην είναι κλεμμένο. Σημειώνεται ότι στις αναζητήσεις συμμετείχε και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις