Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Άγρια καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας: Διαρρήκτες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Άγρια καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας: Διαρρήκτες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς
Φωτογραφία αρχείου InTime News

Σε μια άγρια καταδίωξη εκτυλίχθηκε ο έλεγχος που επιχείρησαν να κάνουν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης (13.05.2021), σε αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν στη συμβολή των οδών Πέτρας και Ναυπλίου στο κέντρο της Αθήνας. 

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρία άτομα, ένας 33χρονος κι ένας 17χρονος από την Αλβανία, καθώς κι ένα ακόμα άτομο το οποίο αναζητείται. Ο οδηγός του αυτοκινήτου, στη θέα των αστυνομικών ανέπτυξε ταχύτητα, καθώς λίγη ώρα νωρίτερα μαζί με τους δύο συνεργούς του είχαν κλέψει το όχημα με το οποίο κινούνταν κι είχαν διαρρήξει ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας.

«Ο οδηγός επιτάχυνε με σκοπό να μας εμβολίσει από την πορεία του. Κατευθύνθηκε ανάποδα από την οδό Πέτρας, εν συνεχεία στην οδό Πύλου και συγκρούστηκε με σταθμευμένο όχημα. Συνέχισε την πορεία του με σκοπό να διαφύγει παραβιάζοντας ερυθρούς σηματοδότες και πλησίον της οδού Πάτση και Ορφέως το χάσαμε», αναφέρει στην κατάθεση του ένας από τους αστυνομικούς που ήταν στη συμβολή των οδών Πέτρας και Ναυπλίου.

Λίγα λεπτά αργότερα, συνάδελφοι των παραπάνω αστυνομικών, εντόπισαν το αυτοκίνητο σταθμευμένο στη οδό Κωνσταντινουπόλεως και Παγέου. Εκεί οι τρεις δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί. Ξεκίνησε νέα καταδίωξη με τους αστυνομικούς να περικυκλώνουν τα τρία άτομα. Ο 33χρονος Αλβανός, κινήθηκε προς το μέρος ενός αστυνομικού που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή πάνω στη μηχανή και τον έριξε στο έδαφος.

«Στη συμβολή των οδών Ορφέως και Αχνιάδων εντοπίσαμε τα άτομα. Τα καταδίωξα πεζός και ο έτερος συνάδελφος με την μηχανή. Στο ύψος της Πειραιώς στον αριθμό 106 και ενώ είχαμε καταφέρει να περικυκλώσουμε τον έναν εκ των τριών δραστών, για να διαφύγει τη σύλληψη του έτρεξε και έπεσε σκόπιμα προς τον συνάδερφο τον οποίο έριξε κάτω από τη μοτοσυκλέτα, με κίνδυνο της ζωής του συναδέλφου», ανέφερε στην κατάθεση αστυνομικός που συμμετείχε στη δεύτερη καταδίωξη.

Σχεδόν την ίδια ώρα μια άλλη ομάδα της Άμεσης Δράσης περνούσε χειροπέδες και στον 17χρονο Αλβανό, ο οποίος προσπάθησε να αντισταθεί. Όπως προέκυψε οι δράστες το ίδιο βράδυ είχαν κλέψει αυτοκίνητο από την οδό αγίου Μελετίου ενώ είχαν διαρρήξει και κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ευαλκίδου. Κατά τη διαφυγή τους χρησιμοποίησαν το κλεμμένο αυτοκίνητο, ενώ πέταξαν και τα «λάφυρα» που είχαν αρπάξει από το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας.

«Όπως διαπίστωσα άγνωστος είχε παραβιάσει τα ρολά ασφαλείας και έσπασε πιθανόν με μεταλλικό αντικείμενο τον υαλοπίνακα του καταστήματος κι αφαίρεσε από το εσωτερικό 19 κινητά τηλέφωνα αξίας περίπου 3.000 ευρώ».

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών με τον 33χρονο να κρίνεται προφυλακιστέος.

Θανάσης Γερασιμίδης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις