Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

«Αιματοβαμμένα γραμμάτια» ξεχρεώθηκαν στα Καμίνια – Πώς εκτέλεσαν τον «Κάβουρα»

«Αιματοβαμμένα γραμμάτια» ξεχρεώθηκαν στα Καμίνια – Πώς εκτέλεσαν τον «Κάβουρα»

Πώς έπεσε νεκρός στον Πειραιά ο 52χρονος «Παναής», πιο γνωστός ως «Κάβουρας».
Οι εκτελεστές τον περίμεναν να γυρίσει από την Κεφαλονιά.
Φιλοξενούνταν, κάτω από άκρα μυστικότητα, σε συγγενικό του σπίτι στα Καμίνια.
Τον γάζωσε με Καλάσνικοφ ο συνεπιβάτης του αυτοκινήτου που του είχε στήσει καρτέρι.

Παλιά «αιματοβαμμένα γραμμάτια» ξεχρεώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στα Καμίνια του Πειραιά, όταν έπεσε νεκρός ο 52χρονος «Παναής», πιο γνωστός ως «Κάβουρας» στην νύχτα της Αθήνας και ιδιαίτερα στην νύχτα του μεγάλου Λιμανιού.

Ο παλιός γνώριμος των συμμοριών της νύχτας, αλλά και της Ασφάλειας Αττικής, έπεσε νεκρός, χτυπημένος από τις σφαίρες Καλάσνικοφ στο κεφαλόσκαλο πολυκατοικίας στην οδό Κατσαντώνη στα Καμίνια. Οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο έκαψαν 500 μέτρα μακριά από το σημείο που πραγματοποίησαν την εκτέλεση και διέφυγαν στην συνέχεια με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, που είχαν σταθμεύσει νωρίτερα στο σημείο.

Ποιος ήταν ο «Κάβουρας»

Το 2010 ο «Παναής», πήγαινε το ανήλικο παιδί του στο σχολείο στο Αιγάλεω, όταν δέχθηκε απανωτούς πυροβολισμούς, την ώρα που το όχημα του ήταν σταματημένο στο φανάρι.

Παρά το σοβαρό του τραυματισμό ο «Κάβουρας» κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή και όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, να επανέλθει στην ενεργό δράση και μάλιστα αυτή τη φορά ως «στενός» άνθρωπος γνωστού «νονού» της νύχτας στον Πειραιά.

Εκείνη την εποχή είχε ακουστεί η φήμη πως τον «Κάβουρα» ήθελαν να βγάλουν από την μέση άλλοι «νονοί» που επίσης είχαν συμφέροντα στην νύχτα του Πειραιά. Μάλιστα στα στέκια των ομάδων του υποκόσμου εκείνη την εποχή, η απόπειρα εκτέλεσης του «Παναή» είχε θεωρηθεί «αισχρή», καθώς έγινε μπροστά στα μάτια του παιδιού του, παραβιάζοντας έτσι άγραφους κανόνες του υποκόσμου.

Από τότε ο «Κάβουρας» κυκλοφορούσε πάντα οπλισμένος, άλλωστε ήταν δεινός χειριστής του πιστολιού, ενώ παράλληλα φορούσε μέσα από τα ρούχα του αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Το 2017 στα Γλυκά Νερά δολοφονήθηκε έξω από το σχολείο του παιδιού του ο Βασίλης Γρίβας, ένας από τους ανθρώπους που είχε θεωρηθεί ο εντολέας της απόπειρας δολοφονίας του «Κάβουρα». Εκείνη την εποχή οι αστυνομικοί και λόγο της σημειολογίας της δολοφονίας – δευτερόλεπτα πριν την δολοφονία είχε βγει από το αυτοκίνητο το παιδί του θύματος – είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο πίσω από την δολοφονία του Γρίβα να βρίσκεται ο «Παναής».

Άλλωστε ο «Κάβουρας» τα τελευταία χρόνια είχε συνδεθεί μ’ ένα «βαρύ» όνομα της νύχτας, τον οποίο άγνωστοι είχαν προσπαθήσει να εκτελέσουν το 2018 στην Ακτή Κονδύλη στο Πειραιά, την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητο του.

Όμως το Καλάσνικοφ των δραστών έπαθε εμπλοκή και έτσι το «βαρύ» όνομα τραυματίστηκε σοβαρά και κατάφερε τελικά να γλυτώσει την ζωή του. Είχε προηγηθεί η δολοφονία της φίλης του στην Κηφισιά, η οποία έφερε το παρατσούκλι «Bella mafia». Η δολοφονία τις συγκεκριμένης γυναίκας, που είχε συνδέσει τ’ όνομα της άρρηκτα με την πορεία του συγκεκριμένου άνδρα, είχε πέσει νεκρή στο πάρκινγκ του σπιτιού της στην Κηφισιά τον Σεπτέμβριο του 2018. Τον Οκτώβριο του 2018 πραγματοποιήθηκε η απόπειρα δολοφονίας του γνωστού «νονού» της νύχτας, στην Ακτή Κονδύλη, μάλλον από τα ίδια πρόσωπα που εκτέλεσαν την «BellaMafia».

Όσων αφορά στον Π. Σ. τον επονομαζόμενο και «Κάβουρα», τ’ όνομα του είχε ακουστεί στα γραφεία τις Ασφάλειας, για δυο δολοφονίες «νονών» της νύχτας που πραγματοποιήθηκαν το 2018 και είχαν σχέση με το ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο κόσμο της νύχτας και ιδιαίτερα έπειτα από την δολοφονία του απόλυτου Αρχηγού, Βασίλη Στεφανάκου.

Η δολοφονία του «Κάβουρα»

Τους τελευταίους μήνες ο «Παναής» είχε φύγει από την Αθήνα, καθώς φοβούνταν για την ζωή του και είχε βρει καταφύγιο στην Κεφαλλονιά, όπου και είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του.

Τ’ όνομα του πίστευε πως είχε ξεχαστεί στα σκοτεινά μονοπάτια της νύχτας και έτσι πριν από περίπου δυο ημέρες επέστρεψε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Πειραιά, όπου και φιλοξενούνταν, κάτω από άκρα μυστικότητα, σε συγγενικό του σπίτι στην οδό Κατσαντώνη στα Καμίνια.

Βέβαια κάποιοι το έμαθαν και αμέσως έστησαν καρτέρι κοντά στην πολυκατοικία, περιμένοντας την εμφάνιση του «Κάβουρα».

Την ώρα που ο «Παναής» κλείδωσε την μηχανή του και κατευθύνθηκε στην πόρτα της πολυκατοικίας πέρασε από το σημείο ένα αυτοκίνητο, του οποίου ο συνεπιβάτης «γάζωσε» με μια ριπή από Καλάσνικοφ τον ανυποψίαστο «Κάβουρα», οποίος ούτε όπλο είχε μαζί του, ούτε αλεξίσφαιρο γιλέκο φορούσε όπως συνήθιζε κατά το παρελθόν.

Περίπου 500 μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας, οι εκτελεστές έκαψαν το αυτοκίνητο, το οποίο είχαν κλέψει πριν από δυο μήνες από το Χαλάνδρι και είχαν τοποθετήσει πλαστές πινακίδες.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις