Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Άκης Τσοχατζόπουλος: Σήμερα η ετυμηγορία για τις “χρυσές μίζες”

Την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για την υπόθεση με τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα θα ακούσει σήμερα (30.10.2017) ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια χωρίς ελαφρυντικά.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο πρώτος πολιτικός που καταδικάστηκε για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, σήμερα το πρωί θα ακούσει την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από εξοπλιστικά προγράμματα.

Σε πρώτο βαθμό

Πρωτόδικα, το 2013, ο πρώην υπουργός καταδικάστηκε στην ανώτατη προβλεπόμενη ποινή για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος αυτήν των 20 ετών χωρίς ελαφρυντικό.

Στον πρώτο βαθμό, καταδικάστηκαν συνολικά 17 από τους 19 κατηγορούμενους στην υπόθεση. Στη Βίκυ Σταμάτη, σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου όπως και στην κόρη του Αρετή το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 12 ετών.

Ελαφρυντικά

Πλέον ο πρώην υπουργός όπως και η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονται εκτός φυλακών. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αναγνωρίσει ελαφρυντικό μόνο σε έναν εκ των καταδικασθέντων, τον Νίκο Ζήγρα στον οποίο χορηγήθηκε και αναστολή εκτέλεσης της ποινής των έξι ετών που του επιβλήθηκε . Το δικαστήριο έκρινε ότι επέδειξε ειλικρινή μεταμέλεια, κάνοντας δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη: «Αν δεν έδινε τη συγκατάθεσή του να ανοίξουν οι λογαριασμοί, αμφιβάλλω αν θα ήμασταν εδώ που είμαστε…» είχε τότε τονίσει η εισαγγελέας.

Η καταδίκη

Αναλυτικά από το πρωτόδικο δικαστήριο είχαν καταδικαστεί ακόμα σε ποινές κάθειρξης, με ή χωρίς αναστολή  οι Γιώργος Σαχπατζίδης, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Αστέριος Οικονομίδης, Γιάννης Σμπώκος, Γιώργος Κωνσταντάτος, Νίκος Γεωργουλάκης, Οράτιος Μελάς, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, Παναγιώτης Σταμάτης, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.

Πλέον όλοι οι κατηγορούμενοι ευελπιστούν ότι σήμερα θα έχουν μια καλύτερη τύχη από την πρωτόδικη κρίση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις