Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Οι καυτοί διάλογοι που εμπλέκουν τον ποινικολόγο

Λυκουρέζος

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είναι ένα από τα ονόματα τα οποία αναφέρουν μέλη της «μαφίας των φυλακών».
Τους διαλόγους κατέγραψε ο «κοριός» της αστυνομίας.
Τι αναφέρουν για τα ποσά που φέρεται να ζητά ο ποινικολόγος.
Αρνείται την εμπλοκή του ο ίδιος.

Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβιασμού κατηγορείται ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, βάσει του εντάλματος με το οποίο συνελήφθη.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται μαζί με έναν ακόμα συνάδελφο του να ζήτησαν 2 εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο προκειμένου να μην παραστεί ο Γιώργος Αντωνόπουλος (επίσης συλληφθείς για την υπόθεση) ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του.

Ο κ. Λυκουρέζος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε όλες αυτές τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, ένα από τα επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του, είναι οι διάλογοι μελών της «μαφίας των φυλακών» που κατέγραψε ο «κοριός» της αστυνομίας και στους οποίους συμπεριλαμβάνεται ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

«Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος (σ.σ. τα ονόματα των δύο ποινικολόγων). Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;»

Σε άλλο διάλογο που «φωτογραφίζεται» ο κ. Λυκουρέζος γίνεται η εξής αναφορά:

«Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια

Δείτε το video:

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις