Σάββατο, 20 Απρ.
18oC Αθήνα

Αμαλιάδα: Έκλεψαν τα παγκάρια στο ναό του Αγίου Αθανασίου

Αμαλιάδα: Έκλεψαν τα παγκάρια στο ναό του Αγίου Αθανασίου

Ούτε ιερό, ούτε όσιο δεν είχαν οι δράστες της κλοπής που σημειώθηκε λίγα μόλις 24ωρα πριν από την μεγάλη γιορτή του πολιούχου της Αμαλιάδας, Αγίου Αθανασίου, οι οποίοι προκαλώντας ζημιές στον ιερό ναό κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του και να αφαιρέσουν τα χρήματα, τα οποία πιστοί είχαν ρίξει στα παγκάρια του.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξιος Αναγνωστόπουλος, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ναού Αμαλιάδος Αγίου Αθανασίου, όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης και όταν “άγνωστοι έσπασαν την πόρτα της βορείου πλευρά του ιερού ναού. Μπήκαν μέσα και κατάφεραν να σπάσουν τα δυο παγκάρια που υπάρχουν, με αποτέλεσμα να πάρουν χρήματα που βρήκα μέσα. Υπολογίζουμε πως το πόσο πρέπει να ανέρχεται στα 1000 με 1300 ευρώ. Τα πήρα και έφυγαν”.

Και προσθέτει: “Η αλήθεια είναι πως τα χρήματα δεν μας απασχολούν καθόλου, γι’ αυτό και όποιους βρίσκονται πίσω από αυτό τους συγχωρούμε. Όμως η ζημιά που έγινε στο ναό λίγες ώρες πριν την γιορτή του Αγίου Αθανασίου, είναι μεγάλη. Όπως φάνηκε, μόνο τα χρήματα τους ενδιέφεραν, καθώς τα πάντα, εικόνες και τιμαλφή, είναι στη θέση τους”.

Την είδηση της κλοπής που σημειώθηκε στον Ιερό Ναό έκανε γνωστή η εφημερίδα “Πατρίς”. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που άγνωστοι “τρύπωσαν” με σκοπό την κλοπή στο ναό, καθώς -όπως λέει και ο πατέρας Αλέξιος- η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου βρίσκεται στο πιο κεντρικό και εμπορικό σημείο της πόλης. “Ήταν η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, γιατί η εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, γύρω γύρω υπάρχουν μαγαζιά. Αν μου ζητούσαν χρήματα, πράγματα, ό,τι είχα θα τους τα έδινα, αρκεί να μην γινόντουσαν οι ζημιές αυτές λίγες ώρες πριν την μεγάλη γιορτή του πολιούχου Αγίου μας”.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις