Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Άμφισσα: Παραδόθηκε ο δράστης της δολοφονίας της 13χρονης

Άμφισσα

– Ο 34χρονος αναζητείτο από τις 4 Ιουνίου για τον θάνατο της 13χρονης Ρομά στην Άμφισσα
– Το νεαρό κορίτσι είχε τραυματιστεί θανάσιμα από πυροβολισμούς
– Αργά το βράδυ της Δευτέρας, 11.06.2018, με τη συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών και του δικηγόρου του Πέτρου Μαντούβαλου, ο 34χρονος πέρασε την πόρτα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας
– Δείτε βίντεο
– Το χρονικό της τραγωδίας

Παραδόθηκε ο 34χρονος, ο οποίος αναζητείτο από τις 4 Ιουνίου για τον θάνατο της 13χρονης Ρομά στην Άμφισσα. Υπενθυμίζεται ότι η 13χρονη είχε τραυματιστεί θανάσιμα από πυροβολισμούς.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, ο 34χρονος παραδόθηκε στην αστυνομία, νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (11.06.18). Ο δράστης μετά το φονικό εγκατάλειψε τα πάντα και οπλισμένος φέρεται να κατέφυγε στον ορεινό όγκο της Γκιώνας.

Όπως μετέδωσε το dete.gr o ποινικολόγος Πέτρος Μαντούβαλος με πρωτοβουλία του για να σταματήσει η βεντέτα στη Φωκίδα, παρέδωσε σε συνεννόηση με τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές τον φερόμενο ως δράστη, της ανθρωποκτονίας της 13χρονης στην Άμφισσα, Παρασκευά Κ. τον οποίον μετακίνησε με το όχημά του στο σημείο αυθόρμητης παράδοσης του στους αστυνομικούς.

Η παράδοσή του

Στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας ο 34χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε την ανήλικη Ρομά στην Άμφισσα.

Περίπου στις 10:00 το βράδυ με τη συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών και του δικηγόρου του Πέτρου Μαντούβαλου ο 34χρονος πέρασε την πόρτα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας και παραδόθηκε προκειμένου να δικαστεί.

Δείτε το βίντεο

Το χρονικό της τραγωδίας

Το βράδυ της 4ης Ιουνίου, ο Παρασκευάς Κ. φέρεται να πέρασε με το αυτοκίνητό του μέσα από τον καταυλισμό των Ρομά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατευθυνόταν προς τον στάβλο του και ότι έτρεχε με πολύ μεγάλη ταχύτητά παρόλο που βρισκόταν μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Ακολούθησε ένταση ανάμεσα στους Ρομά και τον επιχειρηματία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος έφυγε από τον καταυλισμό, πήγε πήρε το όπλο του και επέστρεψε.

Ο επιχειρηματίας φέρεται να άφησε το αυτοκίνητό του αρκετά μακριά και πυροβόλησε προς τον καταυλισμό.

Το αδικοχαμένο κορίτσι χτυπήθηκε στο κεφάλι και τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ ένας ακόμη Ρομά τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι.

Τη σκότωσε και εξαφανίστηκε

Ο δράστης μετά το έγκλημα εξαφανίστηκε ενώ στην Άμφισσα επικράτησε πανικός.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας κινητοποιήθηκαν αμέσως με τον φόβο επεισοδίων. Οι ρομά εντόπισαν το αυτοκίνητο του φερόμενου ως δράστη και το έκαψαν, ενώ έσπασαν και την επιχείρησή του.

Με πληροφορίες από: dete / tvstar.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις