Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αναβλήθηκε η δίκη Γερμενή – Ηλιόπουλου για τη επίθεση σε πάγκους αλλοδαπών στη Ραφήνα

Αναβλήθηκε η δίκη Γερμενή – Ηλιόπουλου για τη επίθεση σε πάγκους αλλοδαπών στη Ραφήνα
Ο Γιώργος Γερμενής - Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Για τις 13 Δεκεμβρίου 2018 αναβλήθηκε η δίκη ενώπιον του Θ´ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γιώργου Γερμενή για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής σε πάγκους αλλοδαπών τον Σεπτέμβρη του 2012 σε πανηγύρι στη Ραφήνα.

Οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής κάθονται στο εδώλιο κατά περίπτωση για τις κατηγορίες της αντιποίησης αρχής από κοινού, απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από περισσότερους και εκτέλεσης βιαιοπραγιών στο πλαίσιο διατάραξης κοινής ειρήνης.

Η δίκη αναβλήθηκε προκειμένου να κλητευθούν οι τρεις άνδρες, ανάμεσά τους και οι δύο πολιτικώς ενάγοντες θύματα της επίθεσης, ενώ επέβαλε στον καθέναν τους πρόστιμο λιπομαρτυρίας ύψους 60 ευρώ.

Παράλληλα το δικαστήριο έκανε δεκτή ένσταση της υπεράσπισης για τον τρίτο κατηγορούμενο Παρ. Φωκιανό, κηρύσσοντας απαράδεκτη την ποινική δίωξη για τις δύο τελευταίες πράξεις που αρχικά του αποδόθηκαν, λόγω εκκρεμοδικίας.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε αστυνομικός ο οποίος εκείνη την ημέρα είχε υπηρεσία και βρέθηκε στο περιστατικό μαζί με συνάδελφο του. Ο μάρτυρας μάλιστα με όσα υποστήριξε προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου του Δικαστηρίου καθώς υποστήριξε πως, «δια μαγείας», δεν κατάλαβε πως αναποδογύρισαν οι πάγκοι! «Είδαμε πενήντα άτομα και μας ρώτησαν αν έχουν άδεια οι μικροπωλητές. Εγώ δεν ήξερα κανέναν τους, μόνο τους Ηλιόπουλο και Γερμενή. Και ξαφνικά είδαμε έναν πάγκο που αναποδογύρισε… δεν καταλάβαμε τί έγινε».

Πρόεδρος: Ως δια μαγείας;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω πως έγινε… έτσι ξαφνικά…

Πρόεδρος: Η δουλειά σας είναι να ξέρετε. Τι συνέβη;

Μάρτυρας: Δεν καταλάβαμε… Εμείς ήμασταν εκεί για άλλο πράγμα.

Πρόεδρος: Δηλαδή αν γίνεται κάτι στα πλαίσια του αυτοφώρου μπροστά στα μάτια σας, δεν κάνετε κάτι γιατί έχετε άλλη δουλειά;

Μάρτυρας: Δεν μπορούσαμε. Ήταν μακριά και ήμασταν μόνο δύο άτομα. Ό,τι έγινε, έγινε ξαφνικά. Είδαμε τους πάγκους αναποδογυρισμένους, δεν καταλάβαμε…

Πρόεδρος: Δεν υπήρξαν φωνές και οχλαγωγία;

Μάρτυρας: Πώς! Είχε κόσμο, χαμός γινόταν. Κοιτάξαμε και εμείς και τα είδαμε όλα ανάποδα.

Υπεράσπιση: Είδατε να γίνεται κάποια παράνομη πράξη;

Πρόεδρος: Δεν είδε κύριε συνήγορε. Εδώ λέει ότι έγινε ως δια μαγείας…

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις