Site icon NewsIT

Αναβολικά «δηλητήριο» γέμισαν την ελληνική αγορά – Δύο συμμορίες εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ

27.06.2019 | 23:32
Αναβολικά «δηλητήριο» γέμισαν την ελληνική αγορά – Δύο συμμορίες εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ

Η Οικονομική Αστυνομία συνέλαβε εννιά άτομα για αναβολικά. Οι περισσότεροι είναι «αθλητές» του «bodybuilding». Θύμα της συμμορίας έπεσε και ο πατέρας γνωστού πανελίστα. «Μαγείρευαν» αναβολικά σε Αθήνα και Βοιωτία, ενώ έκαναν και εξαγωγές.

Στα δίχτυα της αστυνομίας έπεσαν δυο συμμορίες που διακινούσαν αναβολικά και έκαναν μάλιστα και εξαγωγές. Τα κυκλώματα που παρασκευάζουν ουσίες για «φουσκωμένα μπράτσα» ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια με τα αναβολικά να έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο δημιουργούν σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά οδηγούν ακόμα και στον θάνατο. Δυο συμμορίες παρασκευής παράνομων αναβολικών, κατάφερε να εξαρθρώσει για άλλη μια φορά η Οικονομική Αστυνομία της ΕΛ.ΑΣ, συλλαμβάνοντας συνολικά 9 άτομα, οι περισσότεροι «αθλητές» του «bodybuilding».

Μάλιστα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανάμεσα στους πελάτες της δεύτερης συμμορίας που διαφήμιζε τα αμφίβολης ποιότητας «προϊόντα» της μέσα από προφίλ που είχαν δημιουργήσει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν και ο πατέρας γνωστού πανελίστα, οποίος κατά το παρελθόν ασχολούνταν έντονα με το άθλημα της σωματικής διάπλασης.

Μάλιστα ο πατέρας του γνωστού πανελίστα, παλιός αθλητής σωματικής διάπλασης, φέρεται να έπεσε θύμα των κατηγορούμενων, καθώς διαφήμιζαν τα «προϊόντα» τους ως νόμιμα και σε καλές τιμές, με αποτέλεσμα να προσελκύσουν πολλούς πελάτες μέσω του διαδικτύου.

Την συγκεκριμένη συμμορία είχε οργανώσει ένας 33χρονος, επίσης γνωστός στο συγκεκριμένο χώρο, οποίος όμως κατάφερε να διαφύγει την σύλληψη και πλέον καταζητείται.

«Μαγειρεία» αναβολικών σε Αθήνα και Βοιωτία

Η δεύτερη συμμορία ήταν πολυσχιδής, καθώς πραγματοποιούσε εισαγωγές πρώτων υλών για την παρασκευή αναβολικών από την Κίνα, την Αυστρία και την Βουλγαρία και «μαγείρευε» τις πρώτες ύλες σε δυο εργαστήρια που είχαν δημιουργήσει σε Αθήνα και Βοιωτία.

Μάλιστα και σύμφωνα με την Οικονομική Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι έκαναν ακόμα και εξαγωγές των αναβολικών που παρασκεύαζαν και μάλιστα τα έστελναν με αποστολές στην Γερμανία και τη Κύπρο, καθώς είχαν δεκάδες πελάτες που ήθελαν «φουσκωμένα μπράτσα.

Έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις της Οικονομικής Αστυνομίας σε Βοιωτία και Αθήνα, συνελήφθησαν συνολικά 9 άτομα ηλικίας 24 έως και 57 ετών.

Παράλληλα διαπιστώθηκε πως η διακίνηση των παράνομων αναβολικών πραγματοποιούνταν από κατάστημα που διέθετε στο κέντρο τις Αθήνας ο ένας από τους συλληφθέντες, ενώ οι παραγγελίες στελνόταν στους πελάτες με «ντιλίβερι». Μάλιστα τα κέρδη των κατηγορουμένων εκτιμάται πως θα έφθαναν τις 300.000 ευρώ.

Στην κατοχή και των δυο συμμοριών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: «2.935 φιαλίδια-κάψουλες αναβολικών ουσιών, 2.150 γραμμάρια σκόνης αναβολικών ουσιών και άγνωστων ουσιών, 4 δοχεία με σκόνη άγνωστης ουσίας, 4.980 ml αναβολικών ουσιών σε υγρή μορφή και αιθανόλης, χρηματικό ποσό 7.530 ευρώ, 2 πιστόλια και περίστροφο, 33 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 21 συσκευές κινητών τηλεφώνων, 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 4 φορητές μονάδες αποθήκευσης usb sticks, πλήθος κενών συσκευασιών αναβολικών ουσιών, εξοπλισμός παρασκευής αναβολικών ουσιών και μεγάλος αριθμός εγγράφων και χειρόγραφων σημειώσεων».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version