Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ανησυχία για την εξάπλωση του “σίσα” στις πιάτσες της Αθήνας

Ανησυχία για την εξάπλωση του “σίσα” στις πιάτσες της Αθήνας

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει στης πιάτσες της Αθήνας η χρήση του φτηνού ναρκωτικού “σίσα”, το οποίο είναι δεκάδες φορές πιο θανατηφόρο και εθιστικό από την ηρωίνη.

Η ανησυχία εντάθηκε έπειτα από την ανακάλυψη από την Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής ενός εργαστηρίου παρασκευής “σισα” στο κέντρο της Αθήνας, από δυο Ιρανούς και μια Ρουμάνα που έπεσαν τελικά στα “δίχτυα” των Αρχών.

Το “σίσα” έκανε την εμφάνιση του στους δρόμους της Αθήνας πριν από περίπου μια πενταετία και αμέσως έγινε ανάρπαστο, καθώς ήταν φτηνό και δέκα φορές πιο δραστικό από την ηρωίνη.

Παράλληλα μείωνε τις συνέπειες από το στερητικό σύνδρομο τις ηρωίνης, με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει πολύ δημοφιλές, αρχικά στους τοξικό-εξαρτημένους.

Ωστόσο και λόγο του ότι είναι φθηνό, καθώς ένα βασικό του συστατικό είναι τα παλιά υγρά από μπαταρίες αυτοκίνητων, πολύ γρήγορα έγινε διάσημο και ανάμεσα στην νεολαία, καθώς έχει ίδια σχεδόν επίδραση με αυτή της κοκαΐνης και μάλιστα με χρονική διάρκεια.

Πρώτο εργαστήριο στην Ελλάδα

Το πρώτο εργαστήριο “σίσα” που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί τις Δίωξης, στην οδό Κορδιγκντόνος, είναι ένα πρώτο δείγμα πως στην Ελλάδα ήδη παρασκευάζεται  και πλέον δεν εισάγεται όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Το συγκεκριμένο ναρκωτικό μετατρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα το χρήστη του στην κυριολεξία σε “ζόμπι” και το πολύ μέσα σ’ ένα έτος τον σκοτώνει, όπως λένε χαρακτηριστικά οι ειδικοί αλλά και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών που έχουν ασχοληθεί ενδελεχώς με το αντικείμενο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις