Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αντί για το… θαύμα της ζωής, πίστεψε τον ψευτογιατρό – Το μοιραίο λάθος της καλόγριας

ψευτογιατρός
Η εικόνα του ψευτογιατρού προβλήκε στην εκπομπή "Live News"

Πώς γνωρίστηκε με τον ψευτογιατρό η καλόγρια της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών στο Πήλιο. Η εξάπλωση της φήμης του και το… κουβάρι που ξετυλίχθηκε από τις αρχές.

Αντί να πιστέψει στο “θαύμα” της ζωής και στη δύναμη της βαθιάς καλογερικής της πίστης, εκείνη προτίμησε να ακολουθήσει κατά γράμμα τις κομπογιαννίτικες συμβουλές, δια πάσα νόσου, του “θεόσταλτου” όπως του άρεσε να διατυμπανίζει για τον εαυτό του “ψευτογιατρού” και να τον συστήνει δεξιά και αριστερά, χωρίς να καταλάβει το μέγεθος της απάτης.

Μέχρι και με το θέλημα του Θεού τόλμησε να τα βάλει ο αθεόφοβος “Νίκος Κόντος”, όταν εμφανίστηκε ως “Σωτήρας” στη ζωή της καλόγριας της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών στο Πήλιο, η οποία το 2016 διαγνώστηκε με μεταστατικό καρκίνο στο συκώτι.

Click4more: Σε αυτή τη βίλα ζούσε ο ψευτογιατρός – Τι έκρυβε η σοφίτα

Όπως αναφέρεται σε σχετική κατάθεση της στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον του, η καλόγρια γνωρίστηκε μαζί του μέσω του Γέροντα της Μονής, ο οποίος είχε ακούσει για εκείνον τα καλύτερα λόγια και πάνω απ όλα, πως διέθετε όλα εκείνα τα στοιχεία που τον έχριζαν άνθρωπο του Θεού.

Οι δυο τους συναντήθηκαν σε πασίγνωστη κλινική των Βορείων Προαστίων, με την καλόγρια όχι μόνο να πείθεται από την μέθοδο του, αλλά να την ακολουθεί κιόλας, για τουλάχιστον δυο χρόνια διακόπτοντας κάθε άλλου είδους ιατρικής θεραπείας. Για την περίπτωση της, ο “ψευτογιατρός” της είχε συστήσει να πάρει μια σειρά από συμπληρώματα διατροφής, βιολογικές τροφές, ενώ της έδωσε και σκευάσματα υγρής μορφής σε μπουκάλια με δοσομετρητή.

Παράλληλα με τις προσευχές της, η καλόγρια μπήκε στο παιχνίδι που της έπαιξε εν αγνοία της ο σατανικός “Νίκος Κόντος”, με αποτέλεσμα η υγεία της να έχει θετική εξέλιξη στην πορεία. Η ίδια είχε πειστεί τόσο πολύ για τις ιατρικές του δυνατότητες, που άφησε επί μέρους την δύναμη της πίστης και απέδωσε την καλυτέρευση της υγείας της στον άνθρωπο με τις χίλιες ιδιότητες.

Εξαπλώθηκε η φήμη του

Το μοιραίο αυτό λάθος της αποτέλεσε την αιτία, ώστε ο “ψευτογιατρός” να γνωριστεί με όλες τις υπόλοιπες καλόγριες της Μονής, τις οποίες και ανέλαβε ιατρικά, αλλά και με πλήθος πιστών, καθώς εκείνες τον διαφήμιζαν σε κάθε πονεμένη ψυχή που έτρεχε να προσευχηθεί για την υγεία την δική του και των ανθρώπων του.

Από το συγκεκριμένο γυναικείο μοναστήρι στο Πήλιο, ο Κόντος κατάφερε να ξεγελάσει τουλάχιστον έξι καλόγριες και ποιος ξέρει πόσο αριθμό πιστών που άκουσαν για εκείνον και θέλησαν να τον συναντήσουν από κοντά, με σκοπό να αναλάβει την περίπτωση τους.

Οι καταθέσεις των καλογριών ήταν μάλιστα η αφορμή, ώστε οι αστυνομικές έρευνες να έρθουν σε επαφή με τον άνθρωπο “κλειδί” που στην ουσία βοήθησε να αποκαλυφθεί η πολυετής πλεκτάνη που είχε στηθεί από τον “μαϊμού” γιατρού. Αυτό συνέβη γιατί μια από τις καλόγριες είχε χειρουργηθεί από εκείνον και στην ερώτηση που της έκανε ποιος είναι ο θεράπων ιατρός της, εκείνη αναφέρθηκε στον “Νίκο Κόντο”.
Έτσι το κουβάρι δεν άργησε να ξετυλιχθεί και να φτάσουμε στο πιο καίριο σημείο, όπου οι αρχές θεωρούν δεδομένο πως μετά την αποκάλυψη των στοιχείων του και της φωτογραφίας του, θα σημειωθεί κύμα αντιδράσεων από άτομα που έπεσαν στον ιστό του.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις