Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Απαγωγές αλά… Παλαιοκώστα σχεδίαζαν ο Πετρακάκος και οι ληστές του Διστόμου

Φωτογραφία του Βασίλη Παλαιοκώστα από το 2009 ΠΗΓΗ: EUROKINISSI
Φωτογραφία του Βασίλη Παλαιοκώστα από το 2009 ΠΗΓΗ: EUROKINISSI

Πάνω στο μοτίβο των απαγωγών που είχε διαπράξει κατά το παρελθόν ο Βασίλης Παλαιοκώστας, δούλευαν τα σχέδια τους για τις απαγωγές γόνων γνωστών εφοπλιστικών και επιχειρηματικών οικογενειών του τόπου, οι ληστές του Διστόμου, όπως αποδείχθηκε από το σημειωματάριο που βρέθηκε στην γιάφκα του Μαραθώνα.

Άλλωστε τόσο ο αυτόχειρας ληστής Σπύρος Δραβίλας όσο και ο πρόσφατα συλληφθείς Γεώργιος Πετρακάκος, είχαν στενή επαφή με το νούμερο ένα Έλληνα καταζητούμενο, Βασίλη Παλαιοκώστα.
Μάλιστα ο Γ. Πετρακάκος φέρεται από την Αστυνομία να έχει εμπειρία στις απαγωγές, καθώς είχε παίξει περιφερειακό ρόλο στην απαγωγή του βορειοελλαδίτη βιομηχάνου Γ. Μυλωνά, από την ομάδα του Β. Παλαιοκώστα.
 

Συγκεκριμένα -και όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.- ο Γ. Πετρακάκος είναι ο άνθρωπος που είχε κλέψει το 2008 τα δυο αυτοκίνητα που είχαν χρησιμοποιηθεί για την απαγωγή του γνωστού βιομηχάνου.
Μάλιστα η απαγωγή αυτή ήταν και το εφαλτήριο για τους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής να αρχίσουν σιγά σιγά να συνθέτουν το παζλ διασύνδεσης ποινικών και τρομοκρατών, καθώς το ένα από τα αυτοκίνητα που είχε κλέψει στην Θεσσαλονίκη ο Γ. Πετρακάκος, βρέθηκε δυο χρόνια μετά στα χέρια της συμβίας του Νίκου Μαζιώτη, κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων εξάρθρωσης της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».

Επίσης, όσον αφορά στον αυτόχειρα ληστή του Διστόμου Σ. Δραβίλα και αυτός είχε σχέση με το Βασίλη Παλαιοκώστα καθώς φέρεται από τις Αρχές ως ο άνθρωπος που βρίσκονταν στο ελικόπτερο που πέταξε πάνω από το Κορυδαλλό το 2009, κατά την διάρκεια της δεύτερης απόδρασης του «φαντομά» από τις φυλακές με ελικόπτερο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε