Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Απαγωγή Νίκου Μαυρίκου: «Καμία επικοινωνία για λύτρα» – Τι λέει η αδερφή του στο newsit.gr

Απαγωγή Νίκου Μαυρίκου: «Καμία επικοινωνία για λύτρα» – Τι λέει η αδερφή του στο newsit.gr

Έχουν λυγίσει από την αγωνία οι συγγενείς του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου.
Ο 51χρονος έπεσε θύμα απαγωγής έξω από το σπίτι του στον Πειραιά.
Η αδελφή του μίλησε στο newsit.gr και ευχήθηκε να έχει αίσιο τέλος αυτή η περιπέτεια.
Όλα τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στην διάθεσή τους οι αρχές.

Ώρες αγωνίας περνάει η οικογένεια του επιχειρηματία, Νίκου Μαυρίκου που απήχθη το πρωί της Πέμπτης (27/12/2018) έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά. Οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμα με την οικογένεια για λύτρα. Η αδελφή του Νίκου Μαυρίκου, Ελένη, μίλησε στο newsit.gr και επιβεβαίωσε ότι δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία των απαγωγέων με την οικογένεια για λύτρα.

Η κα Ελένη Μαυρίκου με εμφανή την αγωνία στην φωνή της είπε: «Όλοι πέσαμε από τα σύννεφα όταν το μάθαμε. Το γραφείο του είναι πολύ κοντά στο σπίτι του. Κάθε πρωί γύρω στις 9 παρά τέταρτο κατέβαινε για να πάει στο γραφείο, είτε με το αυτοκίνητο, είτε με την μηχανή του. Δεν είχε να φοβηθεί κάτι. Έβγαινε κανονικά έξω, μια χαρά. Την Τρίτη μιλήσαμε τελευταία φορά που είπαμε τις ευχές. Ήταν δόξα τω Θεό μια χαρά. Δεν είχε κάτι που να τον ανησυχούσε. Αν είχε κάτι θα μας το έλεγε. Θα είμασταν από τους  πρώτους που θα το έλεγε. Δεν είχε τίποτα. Ήταν μια χαρά. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να γυρίσει να έχει αίσιο τέλος όλο αυτό. Να γυρίσει και να είναι καλά. Εμείς μένουμε στην Ζάκυνθο τα τελευταία 35 χρόνια αλλά δεν ξέρουμε κάτι το συγκεκριμένο».

Ακούστε την κα Ελένη Μαυρίκου

Τα στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι αρχές για την απαγωγή του Νίκου Μαυρίκου

Από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους και απεικονίζει ένα πολυμορφικό αυτοκίνητο μπλε χρώματος Γερμανικής κατασκευής, προσπαθούν οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση, όσον αφορά στην αρπαγή – απαγωγή γνωστού επιχειρηματία, το πρωί της Πέμπτης, 27.12.2018, στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι αστυνομικοί μέσα από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας αλλά και από ιδιωτικές κάμερες, κατάφεραν να εντοπίσουν το μπλε πολυμορφικό αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες προκειμένου να επιβιβάσουν τον 51χρονο επιχειρηματία, ώστε να γίνει η απαγωγή.

“Έχουν” το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την απαγωγή!

Οι αστυνομικοί, όπως αποκαλύπτει σήμερα το newsit.gr, έχουν ήδη στα χέρια τους την εικόνα του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα από την διασταύρωση που πραγματοποίησαν στα τερματικά της Τροχαίας, “χτυπώντας” τον αριθμό κυκλοφορίας, διαπίστωσαν πως ο συγκεκριμένος αριθμός δεν υπάρχει στην Ελληνική επικράτεια. Κατά συνέπεια εκτιμούν πως οι πινακίδες κυκλοφορίας του ύποπτου οχήματος είναι εξ’ υπαρχής πλαστές.

Πάντως, μέχρι στιγμής οι έμπειροι Αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και προσωπικής ελευθερίας που έχουν αναλάβει την έρευνα για αυτή την σοβαρή υπόθεση κάνουν λόγο όχι για απαγωγή, αλλά για αρπαγή καθώς μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης, 27.12.2018, κανείς δεν είχε επικοινωνήσει με την οικογένεια του 51χρονου επιχειρηματία, εν προκειμένω με την μητέρα του και τα παιδιά του προκειμένου να ζητήσει λύτρα για την απελευθέρωση του Νίκου Μαυρίκου.

Μάλιστα και λόγω του γεγονότος πως στο παρελθόν τ’ όνομα του γνωστού επιχειρηματία είχε εμπλακεί σε υπόθεση που ερευνούσε το Λιμενικό, χωρίς ποτέ να αποδειχθεί η ενοχή του, εξετάζουν και το ενδεχόμενο οι δράστες να άρπαξαν τον 51χρονου προκειμένου να λύσουν παλιές προσωπικές διαφορές.

Όπως λένε χαρακτηριστικά στο newsit.gr αστυνομικοί που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά μέχρις ότου να επικοινωνήσουν οι δράστες με την οικογένεια του απαχθέντα, να θέσουν τους όρους τους και βέβαια να ζητήσουν λύτρα.

Οι δραστηριότητες του επιχειρηματία πριν την απαγωγή

Ο Νίκος Μαυρίκος 51 ετών διαμένει στην συγκεκριμένη πολυκατοικία με την μητέρα του, καθώς τα δυο παιδιά του είναι μεγάλα και μένουν μόνα τους επίσης σε περιοχές του Πειραιά. Ο ίδιος δραστηριοποιείται στης εισαγωγές – εξαγωγές αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων, προμηθεύοντας με αφορολόγητα προϊόντα, πλοία κυρίως φορτηγά, Πρεσβείες, αλλά και καταστήματα αφορολογήτων σε αεροδρόμια.

απαγωγή

Είναι γνωστός στους ναυτιλιακούς κύκλους του Πειραιά, καθώς έχει μεγάλο εύρος πελατολογίου, πλην όμως είναι χαμηλού προφίλ επιχειρηματίας ο οποίος ποτέ δεν έδωσε διακαιώματα, καθώς η ζωή που κάνει αν μη τι άλλο είναι ενός συνηθισμένου Έλληνα πολίτη και για το λόγο αυτό προξενεί μεγάλη εντύπωση στους Αστυνομικούς της Αφέλειας η αρπαγή – απαγωγή του.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις