Site icon NewsIT

Απανωτές επιχειρήσεις της Αστυνομίας στη Δυτική Αττική

26.07.2017 | 18:54
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αλλάζει σταδιακά το τοπίο στην Δυτική Αττική έπειτα από τις απανωτές επιχειρήσεις τις ΕΛ.ΑΣ, αλλά και τον αστυνομικό σχεδιασμό ελέγχου τις περιοχής, κυρίως των καταυλισμών, έπειτα από την δολοφονία του μικρού Μάριου από αδέσποτη σφαίρα, κατά την διάρκεια σχολικής εορτής στην περιοχή του Μενιδίου.

Τα στοιχεία που παρουσίασαν ο Αρχηγος τις ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Κων/νος Τσουβάλας και ο Γ. Γ. του Υπουργείου Δημήτρης Αναγνωστάκης, αποτυπώνουν, όχι μόνο το μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε στην συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και το μέγεθος του σχεδιασμού των Αστυνομικών επιχειρήσεων. Τα στατιστικά στοιχεία από τις 15 Ιουνίου που ξεκίνησαν οι απανωτές αστυνομικές επιχειρήσεις, μέχρι και 21 Ιουλίου που έγινε και η στατιστική καταγραφή των αποτελεσμάτων, αποτυπώνουν το εύρος των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ελέχθησαν 9.420 άτομα, προσήχθησαν 3.135, βεβαιώθηκαν 1.846 παραβάσεις, ενώ κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών όλων των ειδών, ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, όπλα, μαχαίρια αλλά και κυνηγετικές καραμπίνες. Συνολικά συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα 651 άτομα και συγκεκριμένα 196 για ναρκωτικά, 265 για παραβάσεις του ΚΟΚ, 43 για καταδικαστικές αποφάσεις, 41 για παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών, 25 για κλοπές και διαρρήξεις, 8 για ληστεία και οι υπόλοιποι για διάφορα μικροαδικήματα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κατά την διάρκεια τις παρουσιάσης έδωσε κι έναν πολιτικό τόνο κριτικάροντας τις αιτιάσεις τις Αντιπολίτευσης για το άβατο του Μενιδίου, λέγοντας ότι: “…η προσπάθεια πολιτικής εκμεταλλεύσεις του δημόσιου αγαθού τις ασφάλειας, δεν προσφέρει καμιά υπηρεσία. Η Ελλάδα αποτελεί μια από τις πλέον ασφαλείς χώρες, τόσο για τους πολίτες της, όσο και για τους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, αλλά και τους επενδύτες. Όσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά ένα γεγονός, δεν προσφέρουν Εθνική Υπηρεσία στο τόπο χρησιμοποιώντας την ΕΛ.ΑΣ για την Αντιπολιτευτικής τους τακτική. Άλλωστε η κατάσταση στην Δυτική Αττική δεν δημιουργήθηκε το τελευταίο χρόνο.” συμπλήρωσε ο κ. Αναγνωστάκης.

Ο Αρχηγός τις ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Κων/νος Τσουβάλας, στην αποστροφή του λόγου του μίλησε για επιπλέον ενίσχυση με προσωπικό των Υπηρεσιών στην Δυτική Αττική, αλλά και στο ειδικό κέντρο Αστυνομικών επιχειρήσεων που λειτουργεί πλέον στην περιοχή. Μάλιστα ανέφερε πως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στην Δυτική Αττική, θα μετατεθούν 500 νέοι αστυφύλακες από τις Σχολές τις Αστυνομίας.

Στο μεταξύ και έπειτα από ερώτηση του Newsit.gr προς των Γενικού Αστυνομικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγο Αντώνη Μπάκα, για το εάν έχουν μειωθεί οι ροές τοξικομανών στην περιοχή, ο Ανώτατος Αξιωματικός αποκάλυψε ένα πραγματικά εντυπωσιακό στοιχείο: “…φθάσαμε στο σημείο να ακολουθούμε με μυστικούς Αστυνομικούς τους τοξικομανείς από τις στάσεις των λεωφορείων στο κέντρο τις Αθήνας, μέχρι και τις περιοχές που προμηθεύονταν τις δόσεις τους.  Υπήρχαν άρρωστοι άνθρωποι, γιατί αυτό είναι οι τοξικομανείς, που έκαναν δυο και τρία δρομολόγια την ημέρα για την δόση τους. Όλα αυτό το δίκτυο λοιπόν το χαρτογραφήσαμε και καταφέραμε με μόνιμη αστυνομική παρουσία και προσαγωγές να μειώσουμε δραστικά τις ροές.

Όμως το θέμα των συγκεκριμένων ανθρώπων, που τονίζω πως πρόκειται για ανθρώπους άρρωστους που χρήζουν βοήθειας δεν λύνεται με αστυνομικά μέτρα. Χρειάζεται δραστηριοποιήσει και άλλων φορέων και παραγόντων πέραν τις ΕΛ.ΑΣ” κατέληξε ο κ. Μπάκας.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version