Κυριακή, 28 Απρ.
18oC Αθήνα

Απίστευτη υπόθεση πορνογραφίας! 13χρονο κορίτσι έστελνε γυμνές φωτογραφίες – Χειροπέδες σε 40χρονο

Απίστευτη υπόθεση πορνογραφίας! 13χρονο κορίτσι έστελνε γυμνές φωτογραφίες – Χειροπέδες σε 40χρονο

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ενός 40χρονου. Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ταυτοποίησε την εμπλοκή και στην συνέχεια σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος του 40χρονου. Πιο συγκεκριμένα, προηγήθηκε καταγγελία της μητέρας μίας 13χρονης, σύμφωνα με την οποία είχε διαπιστώσει ότι η ανήλικη κόρη της, συνομιλούσε σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης με άλλους χρήστες, αντάλλασσε μηνύματα ερωτικού περιεχομένου και κατόπιν προτροπής τους, είχε στείλει σε συνομιλητές της γυμνές φωτογραφίες της.

Άρση απορρήτου και σύλληψη

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Άμεσα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με εντολή του εποπτεύοντος του τμήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, προχώρησε σε αστυνομική και ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων και ταυτοποίησε τα ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία αντιστοιχούσαν σε συγγενικό πρόσωπο του 40χρονου.

Στην συνέχεια, κλιμάκιο αστυνομικών της ΔΗΕ μετέβη χθες (25-02-2016) στο σπίτι του και παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, έκανε έρευνα στα ψηφιακά μέσα, που είχε και διαχειριζόταν. Από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 40χρονου στις καταγγελλόμενες πράξεις.

Οι κατασχέσεις

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
– Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
– Ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM και μία εσωτερική κάρτα αποθήκευσης τύπου MicroSD.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Ο 40χρονος, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε