Τετάρτη, 19 Ιουν.
35oC Αθήνα

Απόδραση από τον Κορυδαλλό: Ποιοι είναι οι κρατούμενοι που έφυγαν σαν κύριοι

Απόδραση από τον Κορυδαλλό: Ποιοι είναι οι κρατούμενοι που έφυγαν σαν κύριοι

Δυο αδίστακτοι κακοποιοί μέλη διαφορετικών συμμοριών είναι οι δυο κρατούμενοι που έφυγαν σαν κύριοι από τις φυλακές Κορυδαλλού και οι αρχές τους αντιλήφθηκαν σχεδόν 10 ώρες μετά! Ήταν περίπου 20:30 με 20:40 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς όταν οι δυο κρατούμενοι απέδρασαν κάτω από τη μύτη των αρχών.

Οι δυο κρατούμενοι, για την ταυτότητα των οποίων δεν έχει βγει έως αυτή την ώρα επίσημη ανακοίνωση από τις αρχές δεν είναι αδέλφια. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Λ.Π. και ο Ε. Π. είχαν συλληφθεί για κλοπές αλλά σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Ο μεν στην Κέρκυρα για ληστείες κατ’ εξακολούθησιν και ο δε στην Αθήνα για τον ίδιο λόγο. Υπενθυμίζεται ότι πολλές ώρες μετά την απόδραση, το υπουργείο Δικαιοσύνης το μόνο που είχε να πει ήταν ότι όντως έγινε η απόδραση από τον Κορυδαλλό, ότι θα γίνει έρευνα και ότι είναι πολύ καλοί στην δουλειά τους αφού έχει γίνει μόνο μια απόδραση από το 2015!

Άγνωστο ακόμα παραμένει το πως, κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα του κελιού τους, στο ισόγειο της Δ’ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, είπε στο newsit.gr ο Αντώνης Αραβαντινός, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Αφού έκοψαν τα κάγκελα του κελιού τους, οι δυο κακοποιοί πέρασαν στο χώρο του “νεκρού” προαυλίου, πήδηξαν μάντρα περίπου τεσσάρων μέτρων και από εκεί βρέθηκαν στη λεγόμενη “νεκρή ζώνη”, όπου – σύμφωνα με τον κ. Αραβαντινό- κινείται η περίμετρος ελέγχου.

Από εκεί κινήθηκαν βόρεια και έφτασαν κάτω από τη σκοπιά 6. Εκεί, έριξαν δυο φορές τον αυτοσχέδιο γάντζο που είχαν φτιάξει. Με τη… δεύτερη προσπάθεια, κατάφεραν να αναρριχηθούν και βγήκαν στην οδό Αριστάρχου και στην… ελευθερία! Σύμφωνα με πληροφορίες έξω από τις φυλακές τους περίμεναν συνεργοί τους με ένα αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η εκπομπή Μαζί Σου της Τατιάνας Στεφανίδου, εδώ και αρκετές ημέρες υπήρχε η πληροφορία ότι ετοιμαζόταν απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού. Και για τον λόγο αυτό γίνονταν έλεγχοι στα κελιά.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση, πέρα από το πως κατάφεραν να κόψουν τα κάγκελα και να φτιάξουν τον γάντζο, είναι και πως δεν έγιναν αντιληπτοί. Και κυρίως γιατί δεν υπήρξαν σκοποί ούτε στο φυλάκιο 6 ούτε στο φυλάκιο 5 που βρίσκεται κοντά. Άγνωστο παραμένει αν οι δραπέτες έχουν καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας.

Αντίθετα με τις σκοπιές 5 και 6, στο φυλάκιο 7 υπήρχε σκοπός. Δεν γνωρίζει κανείς ακόμα, όμως, αν αυτός (ο μοναδικός που θα μπορούσε να έχει κάποια ορατότητα) είδε τους δυο κακοποιούς τη στιγμή που έκαναν… αναρρίχηση για να το σκάσουν.

Ανάλογη απόδραση, κατά τον Αντώνη Αραβαντινό, με έναν κρατούμενο να τρέξει τόση απόσταση και να πηδήξει δυο μάντρες, είχε να συμβεί στον Κορυδαλλό από το ’85, όταν είχε αποδράσει ένας Γάλλος κρατούμενος.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την κινηματογραφική απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα, που απέδρασε με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό, αλλά αυτή ήταν απόδραση σε… άλλο επίπεδο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις