Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αποκαλύψεις για τη σπείρα των VIP: Πώς στοχοποιούσε και “χτυπούσε” τα θύματά της

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Τέτα Καμπουρέλη, Τόνι Μαυρίδης και Νίκος Βέρτης ανάμεσα στα θύματα των ληστών
– Οι κινήσεις της αστυνομίας μέχρι την εξάρθρωσή τους
– Πόσα χρήματα είχαν υπεξαιρέσει από celebrities και τι γίνεται με τον αρχηγό της σπείρας

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια η σπείρα των VIP. Πρόκειται για την επικίνδυνη συμμορία η οποία από το 2016 και έπειτα είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των επωνύμων, καθώς εισέβαλε στα σπίτια τους και τους λήστευε, με την απειλή πιστολιών και υποπολυβόλου τύπου Καλάσνικοφ.

Η συγκεκριμένη σπείρα είχε ληστέψει την γνωστή επιχειρηματία και “τηλεπερσόνα” Τέτα Καμπουρέλη, τον επίσης γνωστό συνθέτη – μάνατζερ Τόνι Μαυρίδη, αλλά και το τραγουδιστή Νίκο Βέρτη, από τον οποίο είχαν αρπάξει ένα ολόκληρο χρηματοκιβώτιο.

Μάλιστα και όσον αφορά στην ληστεία που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τις κ. Καμπουρέλη, ο σύζυγος της, προφανώς έχοντας άγνοια κινδύνου αφόπλισε τον έναν από τους κακοποιούς, με αποτέλεσμα συνεργός του ληστή να τον πυροβολήσει, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει, ενώ στη συνέχεια τον χτύπησε στο κεφάλι και τον γρονθοκόπησε.

Σύμφωνα με την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής που εξάρθρωσε την άγρια συμμορία των VIP, πρόκειται για επικίνδυνους κακοποιούς οι οποίοι σε δυο τετ α τετ που είχαν με αστυνομικούς δεν δίστασαν να πυροβολήσουν με το Καλάσνικοφ, προκειμένου να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό.

Συνολικά η συγκεκριμένη σπείρα έχει διαπράξει 9 ένοπλες ληστείες, 36 διαρρήξεις και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών και πολιτών. Η δε συνολική αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η εξάρθρωση

Επί 6 μήνες αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής ασχολούνταν με τις έρευνες για την εξάρθρωση της συγκεκριμένης συμμορίας, αξιοποιώντας πληροφορίες αλλά και το οπτικό υλικό που είχαν στα χέρια τους από τις κατά καιρούς εισβολές σε σπίτια επωνύμων.

Έπειτα από συντονισμένες επιχειρήσεις, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να συλλάβουν στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου έναν 22χρονο Αλβανό, ενώ εκδόθηκαν εντάλματα συλλήψης σε βάρος άλλον τριών συμπατριωτών του ανάμεσα τους και ο “εγκέφαλος” της σπείρας, ο οποίος είναι δραπέτης από τις φυλακές της Τίρυνθας.

Το πρώτο θύμα της συγκεκριμένης συμμορίας ήταν στις 30/04/2016 στην κατοικία της κ. Καμπουρέλη, όπου εισέβαλαν με τα όπλα στα χέρια και ακινητοποίησαν την ίδια και το σύζυγο της. Μάλιστα ο σύζυγος της γνωστής “τηλεπερσόνας”, προσπάθησε να αμυνθεί αφοπλίζοντας τον έναν από τους ληστές. Συνεργός του κακοποιού πυροβόλησε εναντίον του, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει, ενώ στην συνέχεια τον χτύπησε στο κεφάλι και τον γρονθοκόπησε.

Στην περίπτωση του Τόνι Μαυρίδη οι κακοποιοί στην κυριολεξία κράτησαν όμηρο τον ίδιο, την σύζυγο του κι έναν φίλο τους στιχουργό. Ήταν μια και μίση μετά τα μεσάνυχτα στης 28 Σεπτεμβρίου του 2016, όταν ο γνωστός μάνατζερ είδε έντρομος στο μπαλκόνι του σπιτιού του στην Άνω Γλυφάδα, έναν άνδρα να τον απειλεί με Καλάσνικοφ και να του κάνει νόημα να μπουν στο εσωτερικό της μεζονέτας.

Ακολούθησαν δυο ώρες εφιαλτικές, καθώς οι ληστές ζητούσαν από το ζευγάρι και το φίλο του να τους πουν που έχουν κρυμμένα χρήματα αλλά και το χρηματοκιβώτιο. Στην περιοχή του Αλίμου είχαν μπει στο σπίτι της συμβίας του γνωστού επιχειρηματία Στιβ Κακέτση και είχαν κλέψει το αυτοκίνητο που ήταν στο όνομα του, ενώ το ίδιο διάστημα είχαν πραγματοποιήσει διάρρηξη στο σπίτι του γνωστού τραγουδιστή, Νίκου Βέρτη και ειχαν αρπάξει ένα ολόκληρο χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Πως εντόπιζαν τα θύματα τους

Οι κακοποιοί σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που εξάρθρωσαν την άγρια συμμορία των VIP, δεν επέλεγαν τυχαία τα θύματα τους.

Φαίνεται πως παρακολουθούσαν επώνυμους, προκειμένου να διαπιστώνουν που διαμένουν και στη συνέχεια να εντοπίζουν τα τρωτά σημεία στα συστήματα ασφαλείας των κατοικιών.

Τον Νίκο Βέρτη κατά πάσα πιθανότητα τον παρακολούθησαν από το κέντρο όπου εργάζονταν εκείνη την εποχή μέχρι και το σπίτι του, ενώ την Τέτα Καμπουρέλη ίσως την παρακολούθησαν έπειτα από την εμφάνιση της σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή.

Στο μεταξύ ο φερόμενος ως “εγκέφαλος” της άγριας συμμορίας έχει διαφύγει την σύλληψη και μάλλον κρύβεται στην Αλβανία. Για το λόγο αυτό έχει εκδοθεί ένταλμα συλλήψης σε βάρος του.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Πλήθος κοσμημάτων, ενα πολεμικό τυφέκιο, τρία πιστόλια, το χρηματικό ποσό των 11.340 ευρώ και των 1.100 δολλαρίων, μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, πλήθος κινητών τηλεφώνων, πλήθος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και είδη ένδυσης.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε