Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αποκαλύψεις για τη συμμορία ληστών αλά… “Fast and Furious”

δολοφονία
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Την ελληνική συμμορία που είχε δημιουργηθεί στα πρότυπα της γνωστής χολιγουντιανής ταινίας “Fast and Furious”, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, εξιχνιάζοντας περισσότερες από 50 ληστείες σε Αττική και επαρχία.

Κεντρικό ρόλο στην συγκεκριμένη ληστρική οργάνωση, έπαιζε γνωστός πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας με μοτοσυκλέτες, ο οποίος μάλιστα συνελήφθη στις Σέρρες, όπου είχε πάει, λόγω της διεξαγωγής αγώνων μοτοσικλέτας στα πλαίσια του πρωταθλήματος.

Η είδηση της σύλληψης του 32χρονου πολυνίκη Έλληνα πρωταθλητή στους αγώνες ταχύτητας δυο τροχών, έπεσε σαν βόμβα στο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι πασίγνωστος για τις διακρίσεις του, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, όπου έχει συμμετάσχει σε μεγάλες διοργανώσεις.

Η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής επί μήνες ερευνούσε την συγκεκριμένη συμμορία, η οποία πραγματοποιούσε ληστρικές επιδρομές σε Πρακτορεία ΠΡΟ-ΠΟ, σε Σούπερ Μάρκετ, επιχειρήσεις, υποκαταστήματα Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και μεγάλα καταστήματα, σε Αττική, Ηλεία και Κρήτη, με λεία δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 56 ληστείες, τις οποίες διέπραξε η συμμορία, ενώ εκτιμάται πως οι ληστείες που έχουν πραγματοποιήσει την τελευταία διετία, ξεπερνούν τις 200!!!

Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση που εξαπέλυσε η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, συνελήφθησαν πέντε άτομα, ανάμεσα τους οι δυο αρχηγοί και βέβαια ο γνωστός πρωταθλητής αγώνων ταχύτητας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο 32χρονος αθλητής είχε επιλεγεί απο τους αρχηγούς της συμμορίας ως ιδανικός στην οδήγηση μοτοσικλέτας, προκειμένου να διαφεύγουν με ταχύτητα από τα σημεία που διέπρατταν τις ένοπλες ληστρικές επιδρομές.

Άλλωστε, σε όλες τις ληστείες, οι κακοποιοί επέλεγαν μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, ενώ σε περιπτώσεις που είχαν επιλέξει απομακρυσμένα σημεία, προκειμένου να πραγματοποιήσουν, ληστείες χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο τύπου βαν, προκειμένου να φορτώνουν τις μοτοσικλέτες, ώστε να μην χρειάζεται να πραγματοποιήσουν πολύωρα ταξίδια επάνω στους δυο τροχούς.

Ορμητήριο της συμμορίας ήταν κατάστημα πώλησης μοτοσικλετών στην περιοχή του Πειραιά, αλλά και πάρκινγκ στην ιδια περιοχή, όπου έκρυβαν τις μοτοσικλέτες, τα στρατιωτικού τύπου ρούχα που φορούσαν στης ληστείες, αλλά και τα όπλα που είχαν στην κατοχή τους.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος πώλησης μοτοσικλετών, ήταν ο άνθρωπος που είχε δώσει την τεχνογνωσία για την κλοπή μηχανών.Παράλληλα, ο ίδιος πλαστογραφούσε πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούσαν σε παρόμοια μοντέλα που βέβαια δεν είχαν κλαπεί, προκειμένου να αποφεύγουν τυχαίους ελέγχους από αστυνομικά μπλόκα.

Εντυπωσιακή είναι η πληροφορία πως τα περισσότερα μέλη της συμμορίας γνωρίστηκαν στις φυλακές, όπου και εξέτιαν ποινές φυλάκισης για παρόμοια αδικήματα και εκεί αποφάσισαν την σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: “…6 μοτοσικλέτες και 2 φορτηγά, που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες, 19 μοτοσικλέτες, πολλές εκ των οποίων είναι κλεμμένες, κλεμμένες και πλαστές πινακίδες, 168 δελτία, προερχόμενα από ληστείες σε πρακτορεία, 7.325 ευρώ, πλήθος κερμάτων και καμένα χαρτονομίσματα, 2 ασύρματοι τηλεπικοινωνίας, κράνη, μπουφάν και ρούχα που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Η σύλληψη του πρωταθλητή

Σκιά του 32χρονου πρωταθλητή είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, οι οποίοι παρακολουθούσαν κάθε του κίνηση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου μια εβδομάδα κλιμάκιο Αστυνομικών παρακολούθησε στις Σέρρες αγώνες ταχύτητας μοτοσικλετών στις οποίες συμμετείχε ο γνωστός πρωταθλητής.

Η σύλληψη του 32χρονου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, επίσης στις Σέρρες, όπου είχε πάει για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, στο οποίο συμμετείχε ως τεχνικός κριτής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν, στην διαδρομή από Πειραιά – Σέρρες, παρ’ ολίγον να τον χάσουν, καθώς είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με ένα “πειραγμένο” βαν, κάνοντας την διαδρομή κάτι λιγότερο από πέντε ώρες!!!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις