Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Απόπειρα διάρρηξης στην θαλαμηγό του Σεΐχη του Κατάρ στον Πειραιά

Απόπειρα διάρρηξης στην θαλαμηγό του Σεΐχη του Κατάρ στον Πειραιά
Φωτογραφία από: Youtube

Τις διακοπές του Σεΐχη του Κατάρ, Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θανί, φαίνεται πως χάλασε ένας 23χρονος, ο οποίος συνελήφθη από τους άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ο άνδρας προσπάθησε να διαρρήξει τη θαλαμηγό του Σεΐχη τγου Κατάρ, «Al Mirqab ΙΙΙ», η οποία είναι δεμένη στη Μαρίνα Ζέας!

Το χρονικό της υπόθεσης

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, 04.08.2017, όταν ο αραβικής καταγωγής δράστης εντοπίστηκε την ώρα που προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα της θαλαμηγού. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος έκαναν εντατικούς ελέγχους και όταν τον έπιασαν… επ’ αυτοφώρω του ζήτησαν να βγει για να τον ελέγξουν.

Τότε, εκείνος αποφάσισε να πέσει στη θάλασσα (!) στην προσπάθειά του να διαφύγει κολυμπώντας και άμεσα ένας άνδρας του Λιμενικού επιβιβάστηκε σε ένα σκάφος και συνέλαβε τον 23χρονο, ο οποίος αντιστάθηκε σθεναρά. Προσφάτως, μάλιστα, είχε διαπράξει ακόμη δύο κλοπές σε υπερπολυτελή σκάφη τα οποία βρίσκονται στη Μαρίνα Ζέας.

Η θαλαμηγός «Al Mirqab III» είναι το μικρότερο σκάφος και θεωρείται το μικρό «αδερφάκι» της θαλαμηγού «Al Mirqab»με την οποία έκανε διακοπές στις 25 Ιουλίου στη Σκιάθο ο άνθρωπος που διαχειρίζεται τα οικονομικά του Κατάρ.

Η εντυπωσιακή θαλαμηγός είναι μία από τις τρεις ακριβότερες στον κόσμο, έχει μήκος 135 μέτρα, διαθέτει δύο πισίνες, ελικοδρόμιο, τζακούζι, αίθουσα κινηματογράφου, καθώς και δώδεκα σουίτες. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες αγκυροβόλησε στην παραλία «Μάραθα», κάτω από το εμβληματικό ξενοδοχείο «Σκιάθος Παλλάς». Για τον εφοδιασμό της θαλαμηγού δόθηκαν παραγγελίες στο ξενοδοχείο, ενώ ο εμίρης του Κατάρ δείπνησε στο εστιατόριο «White View», της τουριστικής μονάδας, με την καταπληκτική θέα προς τις Κουκουναριές. Μία μέρα αργότερα έφτασε στο νησί με το βασιλικό Airbus η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το μικρό αδερφάκι του Al Mirqab βρίσκεται στη Μαρίνα Ζέας τα τελευταία τρία χρόνια και δεν χρησιμοποιείται συχνά από την οικογένεια καθώς ο σεΐχης το θεωρεί… αργό! Στο εσωτερικό του υπάρχουν σχεδόν καθημερινά τέσσερα άτομα που εργάζονται ως προσωπικό ασφαλείας, τα οποία όμως έλειπαν τη στιγμή που ο 23χρονος προσπάθησε να διαρρήξει τη θαλαμηγό. Μετά τις διακοπές του στην Ελλάδα ο σεΐχης αποχώρησε για το Κατάρ και το σκάφος ανέλαβε ο γιος του που σήμερα κάνει διακοπές στις πανέμορφες παραλίες της Κροατίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ-Θανί, ο οποίος έχει περιουσία μεγαλύτερη των 6 δισ. δολαρίων, δύο συζύγους και έξι παιδιά, είναι απόφοιτος των καλύτερων σχολείων της Αγγλίας. Έχει επίσης σπουδές μικρότερες του ενός έτους στη βρετανική στρατιωτική ακαδημία του Σάντχερστ, και καλές επιδόσεις σε αθλήματα όπως το μπάντμιντον.

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις