Τετάρτη, 22 Μαΐ
26oC Αθήνα

Αποσπούσαν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες με την υπόσχεση να τα… αυγατίσουν!

Αποσπούσαν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες με την υπόσχεση να τα… αυγατίσουν!

Συνελήφθησαν δύο άνδρες οι οποίοι με τη μέθοδο της “νιγηριανής απάτης” εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες αφαιρώντας τους χρηματικά ποσά, ενώ τους είχαν πείσει πως μπορούν να δημιουργήσουν νέα χαρτονομίσματα δεν ανιχνεύονται ως πλαστά.

Ένας 41χρονος από το Ζαΐρ και ένας 44χρονος Καμερουνέζος συνελήφθησαν για απάτες, ενώ αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης, της πλαστογραφίας καθώς και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Οι τρεις δράστες προσέγγισαν έναν άνδρα, ο οποίος είχε αναρτήσει αγγελία στο διαδίκτυο για την πώληση ακινήτου και εμφανιζόμενοι ως Γάλλοι επιχειρηματίες, εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την αγορά του. Σε συνάντηση που είχαν του ζήτησαν χρήματα, αναφέροντάς του ότι μπορούν, με ειδική μέθοδο, να δημιουργήσουν χαρτονομίσματα τα οποία δεν ανιχνεύονται ως πλαστά.

Ο άνδρας αντιλήφθηκε την απάτη και την κατήγγειλε στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης. Στη συνέχεια, κατόπιν προσυμφωνημένου ραντεβού, σε ξενοδοχείο στην περιοχή των Αμπελοκήπων, όπου οι δράστες έκαναν επίδειξη του τρόπου αποχρωματισμού-μετατροπής φύλλων χαρτιού σε «γνήσια» χαρτονομίσματα, συνελήφθησαν.

Από την έρευνα που επακολούθησε διαπιστώθηκε ότι οι δράστες προσέγγιζαν ανυποψίαστους πολίτες και με την μέθοδο της «νιγηριανής απάτης» τους εξαπατούσαν, αφαιρώντας τους χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με αυτή τη μέθοδο, οι δράστες έπειθαν τα θύματα να τους παραδώσουν χρήματα, τα οποία στη συνέχεια θα τα πολλαπλασιάζουν με τη χρήση ειδικών χημικών ουσιών επάνω σε φύλλα χάρτου διαστάσεων χαρτονομίσματος, ενώ τα χαρτονομίσματα που προέκυπταν δεν ανιχνεύονταν ως πλαστά.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκε μία επιπλέον περίπτωση εξαπάτησης ενός άνδρα, από τον οποίο απέσπασαν 40.000 ευρώ.

Στην κατοχή τους καθώς και στην οικία του 41χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σύνεργα που χρησιμοποιούνται στην νιγηριανή απάτη (λευκά χαρτιά μεγέθους χαρτονομίσματος, φιαλίδια με διάφορες χημικές ουσίες, συσκευή ανίχνευσης πλαστών κλπ) καθώς και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε