Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Απόταξη ή αργία για τους 8 αστυνομικούς που χτύπησαν τον Ζακ Κωστόπουλο

Απόταξη ή αργία για τους 8 αστυνομικούς που χτύπησαν τον Ζακ Κωστόπουλο

Καταπέλτης φαίνεται ότι είναι η ΕΔΕ που έγινε για τους 8 Αστυνομικούς.
Τα χτυπήματα στον Ζακ Κωστόπουλο προκάλεσαν αντιδράσεις.
Προτείνεται απόταξη από την Αστυνομία για τους τέσσερις από αυτούς.
Οι άλλοι τέσσερις θα τεθούν σε αργία και θα κριθεί στο μέλλον η τύχη τους.

Την παραμονή των Χριστουγέννων φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου από τους Αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στο περιστατικό. Το πόρισμα, σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό και για τους 8. Ειδικά για τους τέσσερις από αυτούς προτείνεται η απόταξη από την Αστυνομία.
Αναλυτικά μετά την ΕΔΕ που έγινε προτείνεται οι τέσσερις να αποταχθούν από το Σώμα της Αστυνομίας και οι υπόλοιποι τέσσερις να τεθούν σε αργία με το ερώτημα της απόλυσης.

Οι Αστυνομικοί που θα τεθούν σε αργία θα τεθούν εκτός υπηρεσίας για ορισμένο χρονικό διάστημα λαμβάνοντας κανονικά τον μισθό τους, ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψουν και στα καθήκοντά τους, ωστόσο σε περίπτωση που υποπέσουν στο μέλλον σε ανάλογο παράπτωμα θα αποταχθούν και αυτοί.
Το πόρισμα φαίνεται πως έχει ήδη υποβληθεί στη Γ.Α.Δ.Α. και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. όπου και αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Αφού ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές διαδικασίες η υπόθεση θα φτάσει στα χέρια της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις