Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Αργυρούπολη: Έπιασαν τον έναν από τους κακοποιούς που δραπέτευσαν

Αργυρούπολη

– Χειροπέδες σε έναν από τους Αλβανούς που το είχαν σκάσει από το Α.Τ. στην Αργυρούπολη
– Τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν σε σπίτι στο Κορωπί
– Πρόκειται για τον 24χρονο Γκερτιάν Βρουσάι
– Σε εξέλιξη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και των άλλων δυο

Στο Κορωπί, το πρωί του Σαββάτου (23.06.2018) συνελήφθη ο ένας από τους τρεις Αλβανούς κακοποιούς που δραπέτευσαν από αστυνομικό τμήμα στην Αργυρούπολη τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης (19.06.2018). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δραπέτης εντοπίστηκε και συνελήφθη στο Κορωπί.

Η επιχείρηση από τους άνδρες της Ασφάλειας οργανώθηκε υπό άκρα μυστικότητα στις 05:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η αστυνομία είχε λάβει την πληροφορία πως σε μονοκατοικία στο Κίτσι Κορωπίου κρυβόταν ο 24χρονος Γκερτιάν Βρουσάι, ένας από τους δραπέτες της Αργυρούπολης.

Στο σπίτι αυτό, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει σε συγγενείς του κρυβόταν ο Αλβανός δραπέτης από την ημέρα της απόδρασης.

Όταν οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι, ο 24χρονος κακοποιός προσπάθησε να κρυφτεί για να μην τον βρουν. Μπήκε σε μια ντουλάπα και κρύφτηκε κάτω από ρούχα και χαλιά. Αλλά τη σύλληψη δεν κατάφερε να την αποφύγει, παρ’ ότι αντιστάθηκε.

Ο Γκερτιάν Βρουσάι στη φωτογραφία που έδωσε πριν μερικές μέρες η Ασφάλεια

«Είχαμε συγκεντρώσει πληροφορίες ότι ο 24χρονος κρυβόταν σε σπίτι συγγενών του στο Κορωπί. Η αστυνομική επιχείρηση ήταν άριστα οργανωμένη και δεν άφησε περιθώρια διαφυγής στον δράστη», τόνισαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αστυνομικές πηγές.

Φαίνεται όμως ότι η πληροφορία για το που κρυβόταν ο ένας από τους τρεις δραπέτες δεν ήταν η μοναδική που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί. Σε εξέλιξη έρευνα και επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη και των άλλων δυο κακοποιών, ηλικίας 31 και 28 ετών. Οι έρευνες εστιάζουν σε δυο μονοκατοικίες, στη Λούτσα και το Κορωπί.

Έτσι δραπέτευσαν από την Αργυρούπολη

Το πρωί της Τρίτης (19.06.2018), γύρω στης 06:30, διαπιστώθηκε από τους Αστυνομικούς πως οι τρεις από τους πέντε Αλβανούς κακοποιούς, είχαν γίνει «καπνός», αφού πρώτα είχαν λιμάρει τα κάγκελα της τουαλέτας, στο κελί που κρατούνταν, δημιουργώντας μια «τρύπα» 30χ30.

Επειδή βρισκόταν στον πρώτο όροφο, και κατά συνέπεια δεν ήταν δυνατόν να πηδήξουν από ύψος 7 μέτρων, πιάστηκαν στην υδρορροή και… σαν αίλουροι, κατέβηκαν περίπου στα τρία μέτρα, με αποτέλεσμα στην συνέχεια να προσγειωθούν στον προαύλιο χώρο, σε απόσταση λιγότερη των δυο μέτρων από το κουβούκλιο του Αστυνομικού φρουρού του Τμήματος, ο οποίος δεν αντελήφθη το παραμικρό.

Οι τρεις σκληροί Αλβανοί κακοποιοί, ανάμεσα τους και ο 31χρονος αρχηγός της σπείρας, πέρασαν από την τρύπα που είχαν δημιουργήσει λόγο σωματοδομής και ύψους. Χωρούσαν εν’ ολίγοις στην τρύπα που δημιούργησαν με λίμα, η σιδηρόλαμα, και έτσι “πέταξαν” προς την ελευθερία.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν τις έρευνες, ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει πως “πέρασε” στο κελι το αντικείμενο με το οποίο έκοψαν τα κάγκελα, καθώς στην τουαλέτα δεν βρέθηκε κάποιο αντικείμενο, που είναι δυνατόν να έχει χρησιμοποιηθεί προκειμένου να κοπούν τα κάγκελα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit.gr, οι κακοποιοί είχαν όλο το βράδυ ανοιχτή την βρύση στην τουαλέτα του κελιού, προκειμένου να μην ακούγεται ο θόρυβος, από τις “εργασίες” που έκαναν στα κάγκελα του παραθύρου.

Η μεγάλη ζωή πριν την απόδραση

Την μια μέρα τους έπιασαν και την επόμενη… έφυγαν. Ο λόγος για την απόδραση 3 Αλβανών κακοποιών από τα κρατητήρια του Α/Τ Αργυρούπολης.

Οι επικίνδυνοι κακοποιοί είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες ημέρες από Αστυνομικούς τις Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, καθώς είχαν διαπράξει πάνω από 70 κλοπές σε σπίτια και μονοκατοικίες, στις λεγόμενες ακριβές συνοικίες τις Αττικής.

Μια «δραστηριότητα» που φαίνεται ότι… πλήρωνε καλά, μιας και στο προφίλ του ενός υπάρχουν φωτογραφίες όπου ποζάρει με διάφορες μηχανές, πολυτελή αυτοκίνητα αλλά και σκάφη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις