Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Αρτέμης Σώρρας: Αναβλήθηκε για τις 18 Νοεμβρίου η δίκη του

Αρτέμης Σώρρας: Αναβλήθηκε για τις 18 Νοεμβρίου η δίκη του

Ο Αρτέμης Σώρρας επρόκειτο να δικαστεί σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μαζί με άλλα 22 μέλη της “Ελλήνων Συνέλευσις” αλλά τελικά η δίκη αναβλήθηκε για τις 18 Νοεμβρίου.

Στις 18 Νοεμβρίου θα αρχίσει, πιθανότατα, η δίκη του Αρτέμη Σώρρα και άλλων 22 κατηγορούμενων σχετικά με τις κακουργηματικές κατηγόριες που την ζημία του ελληνικού δημοσίου και των ασφαλιστικών, καθώς χιλιάδες είναι οι πολίτες που προσκομίζουν τα «εξώδικα Σώρρα» αρνούμενοι να πληρώσουν χρέη και εισφορές.

Ο Σώρρας σήμερα δεν παρέστη στο δικαστήριο καθώς με έγγραφό του που ανέγνωσε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, δήλωσε πως ” δεν επιθυμώ την μεταγωγή μου, θα με εκπροσωπήσει ο συνήγορός μου“.

Η δίκη διεκόπη για τις 18 Νοεμβρίου προκειμένου οι νεοδιορισθέντες δικηγόροι τεσσάρων κατηγορουμένων να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Αρτέμης Σώρρας προφυλακίστηκε τον Ιούνιο του 2018. Είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να πείσει χιλιάδες ότι είναι διαχειριστής 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει ήδη καταδικαστεί το 2017 σε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για υπεξαίρεση, μετά από καταγγελία πρώην συνεργάτη του ότι του είχε κλέψει 100.000 ευρώ την περίοδο που είχαν μαζί επιχείρηση με παιδότοπους.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν σωρεία αδικημάτων μεταξύ των οποίων συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη και απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου και διέγερση σε διάπραξη κακουργήματος.

Νουλέζας: Η κατηγορία καταρρέει

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας, η δίκη διακόπηκε γιατί κάποιοι από τους κατηγορούμενους εμφανίστηκαν χωρίς συνήγορο υπεράσπισης και το δικαστήριο τους όρισε αυτεπάγγελτα συνηγόρους.

Καθώς η δικογραφία είναι 23.000 σελίδες και οι νέοι συνήγοροι θα έπρεπε να τη μελετήσουν αλλά και εξαιτίας ενστάσεων που υποβλήθηκαν κατά της πολιτικής αγωγής, αποφασίστηκε η διακοπή της δίκης έως τις 18 του μήνα.

Κατά τον Βασίλη Νουλέζα «δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση χωρίς να στοιχειοθετείται η οικονομική ζημία. Πιστεύω ότι η κατηγορία καταρρέει». Εκτίμησε δε ότι η κρίση του δικαστηρίου θα είναι απαλλακτική.

Δείτε τη δήλωση Νουλέζα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΟΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις