Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Με ασθενοφόρο έφυγε από τα δικαστήρια ο Γεωργιανός “αρχιμαφιόζος” [pics]

Με ασθενοφόρο έφυγε από τα δικαστήρια ο Γεωργιανός “αρχιμαφιόζος” [pics]
ΦΩΤΟ από karfitsa

Δήλωσε έντονη αδιαθεσία και μουδιάσματα κατά την αναμονή στο κρατητήριο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και πριν οδηγηθεί στο Εφετείο.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου μεταφέρθηκε, συνοδεία κλιμακίου των ΕΚΑΜ ο άνθρωπος που έχει χαρακτηριστεί ως “αρχιμαφιόζος”. Δήλωσε έντονη αδιαθεσία και μουδιάσματα κατά την αναμονή στο κρατητήριο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης για την εκδίκαση στο Εφετείο της κατηγορίας της «διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης», υπόθεση για την οποία είχε απορριφθεί το αίτημα έκδοσής του στην Ισπανία.

Ο 58χρονος Γεωργιανός φέρεται να είναι ο εγκέφαλος της διεθνούς οργάνωσης, που έκανε κλοπές και διαρρήξεις σε Θεσσαλονίκη και πόλεις της Γαλλίας και πιάστηκε μαζί με άλλους 13 την περασμένη εβδομάδα στα δίχτυα των ανδρών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

“Δεν αισθάνομαι καλά…”

Ο 58χρονος, λίγο μετά τις 09.00 το πρωί, συνοδευόμενος από πάνοπλους αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και από μια ομάδα αντρών των ΕΚΑΜ, έφτασε στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Μόλις κάθισε στο εδώλιο δήλωσε ότι δεν αισθάνεται καλά.

Ο διερμηνέας της ομάδας των συνηγόρων του, ζήτησε νερό από την έδρα. Άμεσα του δόθηκε ένα μπουκάλι το οποίο κατάφερε να πιει με δυσκολία, καθώς δεν μπορούσε να κρατήσει το μπουκάλι στα χέρια του. Τα τρία ισχαιμικά εγκεφαλικά που έχει υποστεί δεν του επιτρέπουν να κάνει εύκολα κινήσεις. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε, γιατρό ωστόσο παρά την έρευνα των αστυνομικών στην αίθουσα και έξω από αυτήν δεν βρέθηκε κάποιος που να έχει ιατρικές γνώσεις.

Η πρόεδρος διέταξε την διακοπή της δίκης μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του. Παράλληλα ζήτησε να κληθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Ο διασώστης του ΕΚΑΒ που εξέτασε τον κατηγορούμενο στην αίθουσα του ακροατηρίου, δεν εντόπισε κάτι ανησυχητικό στην κατάσταση της υγείας του, όμως ζήτησε ασθενοφόρο για την διακομιδή του σε νοσοκομείο προκειμένου να του γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις. Ο 57χρονος έχει επιβαρυμένη υγεία μετά τα εγκεφαλικά επεισόδια που έχει υποστεί τα οποία του άφησαν αναπηρία σε ποσοστό 75%.

Στο μεταξύ από την ακροαματική διαδικασία απουσίαζε ο μάρτυρας κατηγορίας, ο διοικητής της ισπανικής υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος στην κατάθεση του οποίου είχε βασιστεί η καταδίκη του σε πρώτο βαθμό. Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν αναβολή της δικής αίτημα το οποίο απέρριψε η πρόεδρος της έδρας.

Πηγή: voria, karfitsa

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις