Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αστυνομικοί για Ζακ Κωστόπουλο: “Παντελώς ανεπαίσθητες οι επαφές μας με τον θανόντα”

Αστυνομικοί για Ζακ Κωστόπουλο: “Παντελώς ανεπαίσθητες οι επαφές μας με τον θανόντα”
Φωτογραφία αρχείου

Αρνούμενοι την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης απολογήθηκαν σήμερα οι τέσσερις αστυνομικοί για την υπόθεση του θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου.

Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι αστυνομικοί αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι το σήμα της κλήσης που έλαβαν ήταν ότι υπήρχε ληστεία σε κοσμηματοπωλείο εν εξελίξει από άτομο που κρατούσε επικίνδυνο αντικείμενο, κάτι το οποίο -όπως επισήμαναν- προκύπτει και αποδέχεται το ίδιο το κατηγορητήριο, ότι, δηλαδή, το θύμα ήταν δράστης ληστείας που είχε εισέλθει, κραδαίνοντας μαχαίρι σε κατάστημα, προκειμένου να αφαιρέσει ξένα αντικείμενα.

Όπως κατά πληροφορίες επικαλέστηκαν οι αστυνομικοί, το στοιχείο αυτό αποδεικνύεται από επεξεργασμένο βίντεο το οποίο αποτελεί τμήμα της δικογραφίας, την έκθεση αποτύπωσης και αντιπαραβολής, την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης και το σύνολο των καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι ο θάνατος του 33χρονου ακτιβιστή δεν συνδέεται με τις δικές τους ενέργειες, επικαλούμενοι και την ιατροδικαστική έκθεση και κατάθεση του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του θύματος.

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του θύματος -όπως επικαλούνται οι αστυνομικοί- κατέθεσε ότι το οξύ καρδιακό επεισόδιο είχε αρχίσει να εξελίσσεται σε χρονικό σημείο που δεν είχε λάβει χώρα καμία επαφή με αστυνομικό και συγκεκριμένα την στιγμή που ο 33χρονος πιάνει το λαιμό του έξω από το κατάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι οι όποιες επαφές πέρα του ότι ήταν σε μη καίρια σημεία και απολύτως νόμιμες, ήταν παντελώς ανεπαίσθητες, δεν έχουν αποτυπωθεί στην ιατροδικαστική έκθεση και επομένως δεν είναι σε καμία περίπτωση επικίνδυνες σωματικές βλάβες που οδήγησαν στον θάνατο.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις