Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αστυνομικοί συνέλαβαν αστυνομικό σε μπαρ μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας – Ο ρόλος αξιωματικού στην υπόθεση

Αστυνομικοί συνέλαβαν αστυνομικό σε μπαρ μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας – Ο ρόλος αξιωματικού στην υπόθεση

Μια περίεργη υπόθεση παρέμβασης Αστυνομικού, υπέρ ιδιοκτήτη καταστήματος που είχε παραβιάσει το ωράριο ερευνούν τα τελευταία 24ωρα οι “Αδιάφθοροι” της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα στην υπόθεση φέρεται να ενεπλάκη και Αξιωματικός, οποίος είναι θετικός στον Covid 19 και βρίσκεται σε καραντίνα, πλην όμως φέρεται να παρενέβη τηλεφωνικά προκειμένου να διευθετήσει το θέμα που είχε δημιουργηθεί με αστυνομικό του Τμήματος του που έκανε προσπάθεια παρεμπόδισης του ελέγχου.

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής, όταν αστυνομικοί με πολιτικά που πραγματοποιούσαν περιπολία σε περιοχή του Πειραιά για την παράβαση ωραρίου, εντόπισαν ένα μπαρ και δυο καφετέριες σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους, να έχουν παραβιάσει, όχι μόνο το ωράριο λειτουργίας, αλλά και τον κανονισμό για τον αριθμό των πελατών.

Αμέσως οι αστυνομικοί ειδοποίησαν περιπολικά της Άμεσης Δράσης, προκειμένου να βεβαιώσουν τα πρόστιμα και να σφραγίσουν τα καταστήματα. Όταν οι ένστολοι μπήκαν στο εν λόγω μπαρ, πραγματοποιώντας έλεγχο στις ταυτότητες των θαμώνων προκειμένου να κόψουν τα πρόστιμα, έπεσαν πάνω σε έναν συνάδελφο τους, ο οποίος μάλιστα σε έντονο τόνο τους είπε πως θα πάει στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης της ιδιοκτησίας του καταστήματος και θα βεβαιώσει με την μαρτυρία του, με την βαρύνουσα σημασία που του δίνει και η ιδιότητα του, πως ο έλεγχος ήταν παράτυπος.

Έπειτα από αυτή την παρέμβαση, οι αστυνομικοί οδήγησαν τον συνάδελφο τους στο Τμήμα για να ακολουθήσει νέα έκπληξη, καθώς ο υποδιοικητής του Τμήματος, οποίος βρισκόταν σπίτι του σε καραντίνα καθως εχει βρεθεί θετικός στον Covid 19, παρενέβη τηλεφωνικά υπέρ του Αρχιφύλακα, παίρνοντας μάλιστα το μέρος του, όσον αφορά στις αιτιάσεις του για τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω μπαρ.

Βέβαια οι αστυνομικοί βεβαίωσαν το πρόστιμο των 150 ευρώ στον συνάδελφο τους, και άμεσα ενημέρωσαν τους Ανωτέρους τους. Άμεσα βέβαια ενημερώθηκε και η Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία ερευνά πια όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

Στο μεταξύ και σύμφωνα με πληροφορίες, σε άλλο κατάστημα ήταν και δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος διασκέδαζε και υπηρετεί επίσης σε Αστυνομικό Τμήμα του Πειραιά.

Μιλώντας στο newsit.gr o δικηγόρος του υποδιοικητή, Παναγιώτης Μπαλαχτάρης δήλωσε: 

«Ο υποδιοικητής του τμήματος τον οποίο εκπροσωπώ έχει βγει θετικός από την περασμένη Δευτέρα στον κορονοϊό και είναι σε καραντίνα. Ουδέποτε βγήκε από το σπίτι του και αυτό το επιβεβαιώνει ο επικεφαλής του κλιμακίου από την ΓΑΔΑ που πήγε να ελέγξει τα μαγαζιά όπου είχαν παραβιάσει το ωράριο. Ο υποδιοικητής μίλησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του κλιμακίου και δεν είχαν καμία διαφωνία στο αν θα έπρεπε να συλληφθούν οι υπεύθυνοι ή όχι».

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Θάνος Μακρογαμβράκης

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις