Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αστυνομικός «νοίκιαζε» 2.000 ευρώ το μήνα υπηρεσιακό ασύρματο – Δύο συλλήψεις

Αστυνομικός
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας δύο άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί ασυρμάτων και δωροδοκία υπαλλήλου.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη αστυνομικός και ιδιώτης για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου, της παράβασης καθήκοντος και της κλοπής.

Ο αστυνομικός και το… διχίλιαρο κάθε μήνα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες, που περιήλθαν σε γνώση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για κατοχή και ακρόαση υπηρεσιακού ασύρματου από άγνωστα άτομα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο αστυνομικός είχε παραδώσει, έναντι μηνιαίας χρηματικής αμοιβής ύψους 2.000 ευρώ, υπηρεσιακό ασύρματο στα δύο άτομα, προκειμένου να τον χρησιμοποιούν στις παράνομες δραστηριότητές τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες της Πέμπτης 3 Ιουνίου 2021, βρέθηκε ο ασύρματος σε όχημα που χρησιμοποιούσαν τα συλληφθέντα άτομα.

Μάλιστα, γενετικό υλικό των δύο συλληφθέντων ταυτοποιήθηκε σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις