Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αθήνα: Σπείρα αλλοδαπών θα έριχνε στην αγορά χιλιάδες πλαστά χαρτονομίσματα!

Αθήνα: Σπείρα αλλοδαπών θα έριχνε στην αγορά χιλιάδες πλαστά χαρτονομίσματα!
Intime News (αρχείο)

Σπείρα αλλοδαπών που ετοιμαζόταν να δράσει στην Αθήνα εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής, προτού τα μέλη της προλάβουν να διοχετεύσουν στην αγορά μη γνήσια χαρτονομίσματα.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν στην Αθήνα έναν 29χρονο αλλοδαπό για απάτη. Επιπλέον, αναζητούνται δύο αλλοδαποί συνεργοί του.

Ειδικότερα, οι δράστες που αναζητούνται, τον περασμένο Μάιο, εμφανίστηκαν σε Έλληνα ως εύποροι υποψήφιοι αγοραστές, προκειμένου να αγοράσουν επιχείρηση που διέθετε προς πώληση.

Αθήνα: Πώς ξετυλίχθηκε η απάτη

Σε συνάντηση που είχαν, συμφωνήθηκε η αγορά της και όταν ο ιδιοκτήτης ζήτησε προκαταβολή, αυτοί τον διαβεβαίωσαν ότι διαθέτουν πολύ μεγαλύτερο ποσό, σε χαρτονομίσματα τα οποία έπρεπε πρώτα να αποχρωματιστούν, προκειμένου να γίνουν γνήσια.

Ακολούθως, προς απόδειξη των ισχυρισμών τους, οι δράστες του έκαναν επίδειξη του τρόπου αποχρωματισμού – μετατροπής φύλλων χαρτιού σε “γνήσια” χαρτονομίσματα, πείθοντάς τον.

Στη συνέχεια τους παρέδωσε χρηματικό ποσό, για να αγοράσουν το ειδικό υγρό, αφού προηγουμένως του είχαν αποσπάσει και άλλο χρηματικό ποσό, προκειμένου να πληρώσουν φόρους για να φέρουν τα χρήματα από το Κονγκό.

Λίγες μέρες αργότερα, οι δράστες ζήτησαν εκ νέου χρήματα και το θύμα αντιλαμβανόμενο την απάτη σε βάρος του, προσήλθε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων για να το καταγγείλει. Έτσι, κανονίστηκε ραντεβού, στο οποίο εμφανίστηκε ο 29χρονος και όταν το θύμα παρέδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, αυτός συνελήφθη.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του, συνεχίζονται.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις