Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αυτή είναι η Γεωργιανή που εμφανιζόταν ως οικιακή βοηθός και ξάφριζε κοσμήματα μεγάλης αξίας

Αυτή είναι η Γεωργιανή που εμφανιζόταν ως οικιακή βοηθός και ξάφριζε κοσμήματα μεγάλης αξίας

Συνελήφθη Γεωργιανή που παρουσιαζόταν ως οικιακή βοηθός και έκλεβε κοσμήματα αξίας χιλιάδων ευρώ. Κέρδιζε την εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών των σπιτιών και έπειτα τους έκλεβε.

Η Γεωργιανή που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, έμπαινε σε σπίτια ευκατάστατων Αθηναίων των βορείων και νοτίων προαστίων και αφού άρπαζε κοσμήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, εξαφανιζόταν πετώντας τα «πακιστανικά τηλέφωνα» που χρησιμοποιούσε στα σκουπίδια.

Η 40χρονη, είχε πρόσβαση σε δίκτυο κλεπταποδόχων της Αθήνας και μετά από κάθε «χτύπημα», διοχέτευε τη λεία της στα δίκτυα της μαύρης αγοράς ή σε ενεχυροδανειστήρια, προκειμένου να διαθέτει «ζεστά» μετρητά και να σβήνει οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να αποκαλύψει την παράνομη δράση της.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν μετά από άρσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών να την ταυτοποιήσουν και την περασμένη Παρασκευή (18.12.2020) να της περάσουν χειροπέδες.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι που διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρολόγια χειρός, κοσμήματα, ασημένια είδη σερβιρίσματος, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Μάλιστα, η 40χρονη φαίνεται ότι ποτέ δεν εξάσκησε αποδεδειγμένα κάποιο επάγγελμα, αλλά ζούσε αποκλειστικά από την εγκληματική της δραστηριότητα.

Γεωργιανή: Η δράση της 40χρονης

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που εξέτασαν την περίπτωση της 40χρονης δήθεν οικιακής βοηθού κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα πολύ πονηρό και ιδιαίτερα επικοινωνιακό άτομο το οποίο καταφέρνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των θυμάτων της.

Ουσιαστικά έψαχνε μέσω αγγελιών τους στόχους της και αφού συγκέντρωνε πληροφορίες για την οικονομική τους κατάσταση, στη συνέχεια παρουσιαζόταν για δουλειά. Μάλιστα, έδινε ως αριθμό κινητού τηλεφώνου «πακιστανικό» νούμερο αγορασμένο από τις πιάτσες της Ομόνοιας και πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Μόλις περνούσαν μερικές ημέρες και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, περίμενε, έχοντας πρώτα χαρτογραφήσει τους χώρους και όταν οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν έκανε πλιάτσικο και άδειαζε τα σπίτια αρπάζοντας κοσμήματα και μετρητά.

Μόνο σε μία περίπτωση στα Μελίσσια στις 17 Φεβρουαρίου άρπαξε κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ, ενώ έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις στις 02 Μαΐου 2020 στην περιοχή του Πειραιά όπου άρπαξε πολύτιμα αντικείμενα, μετρητά και δύο βέρες.

Στις 19 Ιουνίου 2020 στο Χαλάνδρι άρπαξε κοσμήματα 15.000 ευρώ, στις 23 Αυγούστου 2020 στο Μαρούσι ξάφρισε κοσμήματα των οποίων η αξία δεν έχει μέχρι στιγμής προσδιοριστεί και στις 14 Οκτωβρίου 2020 στου Παπάγου έκλεψε κοσμήματα αξίας 18.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό της ΕΛ.ΑΣ, σε βάρος της 40χρονης έχουν υποβληθεί μηνύσεις από τα τμήματα Ζωγράφου, Χαλανδρίου και Βούλας για κλοπές αντικειμένων και κοσμημάτων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Τέλος, η συγκεκριμένη, είχε περάσει και από τις φυλακές καθώς όπως αναφέρεται στον φάκελό της, έχει φυλακιστεί στη της Θήβα από τις 24 Φεβρουαρίου 2017 έως τις 14 Νοεμβρίου 2018.

Η συλληφθείσα… «ελαφροχέρα» οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις