Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Αυτή είναι η συμμορία των ανηλίκων που σκόρπιζε τον τρόμο σε συνομήλικους – Βίντεο ντοκουμέντα

συμμορία

Μετά από εμπεριστατωμένες έρευνες η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και το τμήμα Ασφάλειας Ηλιούπολης κατάφεραν να συλλάβουν τα τρία μέλη της συμμορίας, τα οποία ανέβαζαν τα κατορθώματά τους και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στα βίντεο που είδαν το «φως» της δημοσιότητας, εμφανίζονται τα τρία ανήλικα συλληφθέντα μέλη της συμμορίας πότε κατά μόνας, αρκετές φορές ως τριάδα και πότε μαζί με άλλα άτομα να κρατάνε ρόπαλα και όπλα, ενώ δεν λείπουν και οι εικόνες στις οποίες παρουσιάζονται με κουκούλες Full Face. Μεγάλα χρηματικά ποσά δεσπόζουν σε φωτογραφίες, ενώ δεν είναι και λίγα τα τραγούδια με τους απειλητικούς στίχους όπως “ο φίλος σου μιλάει, θέλει να πεθάνει”.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, χαρακτηριστικό της θρασύτητας των άγουρων ληστών ήταν το γεγονός ότι αναρτούσαν στο διαδίκτυο και βίντεο με τις ληστείες τους και τα αφαιρεθέντα αντικείμενα.

Δείτε το βίντεο

Πώς «ξεδόντιασαν» την συμμορία ανηλίκων

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ( 10/6/2021) στο Βύρωνα οι άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να περάσουν χειροπέδες σε τρία άτομα ηλικίας 14, 16 και 19 ετών. Παράλληλα αναζητούνται κι άλλα μέλη της συμμορίας, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η ταυτοποίηση τους.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα οι κατηγορούμενοι που παραδέχτηκαν τις πράξεις τους, από τα τέλη του μήνα Απριλίου του 2021, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε συμμορία με διαρκή δράση και διακριτούς εναλλασσόμενους ρόλους, που προέβαινε σε ληστείες σε βάρος ανηλίκων στις περιοχές Ηλιούπολης και Γλυφάδας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, τα μέλη της συμμορίας κινούνταν πεζή κατά τις βραδινές ώρες αναζητώντας τα υποψήφια θύματά τους, τα οποία φρόντιζαν να είναι ανήλικοι μικρής σωματικής διάπλασης.

Τους προσέγγιζαν και με την απειλή μαχαιριών, καθώς και με την άσκηση σωματικής βίας, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, συσκευές κινητών τηλεφώνων και άλλα αντικείμενα τα οποία διοχέτευαν σε άγνωστους αλλοδαπούς στο κέντρο της Αθήνας, αποκομίζοντας οικονομικά οφέλη.

Τουλάχιστον πέντε ληστείες

Από την προανακριτική έρευνα, εξιχνιάστηκαν μέχρι στιγμής πέντε ληστείες σε βάρος εννέα ανηλίκων, ηλικίας 13 έως 16 ετών, με κύριο τομέα δράσης τους, αθλητικό χώρο στην Ηλιούπολη.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενοι σουγιάδες και πεταλούδα και στις οικίες τους αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα και ρουχισμός που φορούσαν κατά τη διάπραξη των ληστειών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δράσης της συμμορίας συνεχίζεται.

Επιπρόσθετα, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος της μητέρας του 14χρονου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Με πληροφορίες από: Ant1.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις