Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυτοί είναι οι κακοποιοί που είχαν «ρημάξει» τα δυτικά προάστια

Αυτοί είναι οι κακοποιοί που είχαν «ρημάξει» τα δυτικά προάστια

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες, δυο κακοποιών που κατηγορούνται για πλήθος κλοπών και ληστειών σε Περιστέρι, Ίλιον και Αγίους Αναργύρους, έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ, έπειτα από απόφαση του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Πρόκειται για τους «…Λ.Ι γεννηθέντα την 17-9-1980 στο Χολαργό και τον Ν.Σ. γεννηθέντα την 13-6-1980 στην Αθήνα». Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη «για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστειών κατά συρροή από κοινού και κατά μόνας τελεσμένες και σε απόπειρα, συνέργειας στις ως άνω πράξεις, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από δράστες που έχουν οργανωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου και πυρομαχικών, προμήθειας – κατοχής ναρκωτικών ουσιών και βίας κατά υπαλλήλων».

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στις 10 Δεκεμβρίου 2020 στο Μενίδι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής κατηγορούμενοι ως μέλη συμμορίας που διαπράττει κλοπές και ληστείες κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Δείτε ΕΔΩ την ενημέρωση από την Αστυνομία

Έτσι δρούσαν

Στο πλαίσιο διερεύνησης περιπτώσεων ληστειών, που είχαν διαπραχθεί από τα μέσα Νοεμβρίου 2020 στις περιοχές του Περιστερίου, του Ιλίου και των Αγίων Αναργύρων, συστήθηκε ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών της ανωτέρω υπηρεσίας που ταυτοποίησε τους δύο συλληφθέντες και εντόπισε το επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, εισέβαλλαν σε καταστήματα και με την απειλή μαχαιριού άρπαζαν τις εισπράξεις από το ταμείο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δε δίσταζαν να ασκήσουν σωματική βία σε βάρος των υπαλλήλων.

Κάλυπταν πάντοτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με ιατρικές ή υφασμάτινες μάσκες, εκμεταλλευόμενοι την υποχρεωτική χρήση τους λόγω της  πανδημίας.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων σουγιάς, μαχαίρι, πλήθος ρούχων που σχετίζονται με παράνομες πράξεις, κυνηγετικό όπλο, μεταλλικός σκελετός που προέρχεται από κλεμμένη μοτοσυκλέτα και μικροποσότητα ηρωίνης.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί 5 περιπτώσεις ληστειών και 2 περιπτώσεις κλοπών.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις