Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Colpo grosso για να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές

Colpo grosso για να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές

Στην τσιμπίδα της Οικονομικής Αστυνομίας έπεσε συμμορία που ασφάλιζε εικονικά εργαζόμενους ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο με πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ.

Πάνω από 15,5 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η ζημία του ελληνικού Δημοσίου από το κόλπο που είχαν βρει και ασφάλιζαν εικονικά εργαζόμενους για να μην πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές.

Μετά από μήνες ερευνών οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΛΑΣ, κατάφεραν να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος 6 Ελλήνων για κακούργημα.

Τα μέλη της συμμορίας έφτιαχναν εικονικές εταιρείες και ασφάλιζαν εικονικά εργαζόμενους με σκοπό την αποφυγή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών.

Η απάτη αυτή κρατούσε 14 χρόνια! Από το 2001 έως το 2015, ο αρχηγός της συμμορίας που είχε εταιρεία έκανε εικονικές προσλήψεις και ασφαλίσεις του προσωπικού της εταιρείας, σε 10 άλλες εταιρείες «αχυρανθρώπων», έτσι ώστε να μην εισπράττονται οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές.

Το σύνολο των οφειλών των προαναφερομένων εταιρειών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) ανέρχεται στο ποσό των (11.117.411,86€), ποσό που αντιστοιχεί στην ζημία του Οργανισμού και στο παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι.

Επίσης, οι εικονικές εταιρείες έχουν συνολικές οφειλές προς τις Δ.Ο.Υ. ύψους (4.572.733,37€), χωρίς να έχουν προσδιοριστεί και υπολογιστεί τυχόν νόμιμοι φόροι (ΦΜΥ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος κ.λπ.).

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr και  financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις