Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεν είναι μόνο το τρομοδέμα! Ο 29χρονος, η Ρούπα και οι βομβιστικές επιθέσεις

τρομοδέμα
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

– Τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο, στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο ΔΝΤ
– Ήταν αυτές οι επιθέσεις η μοναδική εμπλοκή του 29χρονου που συνελήφθη χθες από την Αντιτρομοκρατική με τον χώρο της τρομοκρατίας;
– Οι Αρχές είναι πεπεισμένες πια πως… όχι!
– Οι πλαστές ταυτότητες, οι σημειώσεις της Πόλας Ρούπα και η πιθανή εμπλοκή στην απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη με ελικόπτερο
– Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει το ενδεχόμενο ο 29χρονος να είχε αναδειχθεί σε κατασκευαστή εκρηκτικών μηχανισμών και τρομοδεμάτων για το σύνολο των οργανώσεων της νεοτρομοκρατίας!
– Η γιάφκα στην πλατεία Αττικής και όλο το χρονικό της υπόθεσης
– Το newsit.gr βρίσκεται στο Εφετείο, όπου μεταφέρθηκε ο 29χρονος συλληφθείς

Ο 29χρονος που κατασκεύασε το τρομοδέμα που έσκασε στα χέρια του πρωήν πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, στις 25.05.2017, βρίσκεται από χθες στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που κατασκεύασε (σ.σ. σύμφωνα με όσα εκτιμούν οι Αρχές) το τρομοδέμα που στάλθηκε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τον Μάρτιο του 2017. Αλλά και το τρομοδέμα που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ την ίδια περίοδο.

Όσο περνούν οι ώρες, ωστόσο, το κουβάρι της εμπλοκής του και σε άλλες επιθέσεις ξετυλίγεται…

Σημειώνεται πως λίγο πριν τις 10:30 το πρωί της Κυριακής, 29.10.2017, ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο Εφετείο. Εκεί όπου βρίσκονται περίπου 15 αλληλέγγυοι για την υποστήριξή του. Όταν έφτασετο όχημα που τον μετέφερε, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την μεταφορά του

Το newsit.gr βρίσκεται στο σημείο για να σας μεταφέρει όλο το ρεπορτάζ.

Δεν ήταν μόνο το τρομοδέμα!

Όπως σας πληροφόρησε άμεσα το newsit.gr, την στιγμή της σύλληψης, ο 29χρονος είχε πάνω του ένα… μικρό εργοστάσιο κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών! Κι εδώ έρχονται οι νέες πληροφορίες.

Που έχουν να κάνουν με  την ζελατοδυναμίτιδα που βρέθηκε στην κατοχή του. Πρόκειται για την εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε στην βόμβα που είχε σταλεί στην Εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη στα Εξάρχεια. Αυτό είχε συμβεί στις 12 Οκτωβρίου του 2016.

Επίσης είναι η εκτηκρική ύλη που χρησιμοποιήθηκε και στη βόμβα που είχε εκραγεί στον Σύλλογο Ελλήνων Βιομηχάνων. Αυτή η επίθεση είχε σημειωθεί τον Νοέμβριο του 2015.

Στην επίθεση στον ΣΕΒ, την ευθύνη είχε αναλάβει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Στην επίθεση εναντίον της Γεωργίας Τσατάνη, την ευθύνη είχε αναλάβει με προκείμενο προκήρυξης η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Δεν είναι, λοιπόν, μόνο το τρομοδέμα στον Σόιμπλε και οι παγιδευμένοι φάκελοι σε Παπαδήμο και ΔΝΤ. Το ότι στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκε ιδίου τύπου εκρηκτική ύλη με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στις προαναφερθείσες επιθέσεις, έχει σηκώσει… φρύδια στις τάξεις της Αντιτρομοκρατικής.

Οι αστυνομικοί, λοιπόν, εξετάζουν πολύ σοβαρά το εξής ενδεχόμενο: Ο 29χρονος να είχε αναδειχθεί σε κατασκευαστή εκρηκτικών μηχανισμών και τρομοδεμάτων για το σύνολο των οργανώσεων της νεοτρομοκρατίας.

Η σχέση με την Ρούπα

Ένα δεύτερο κομμάτι είναι εξίσου σημαντικό. Αν όχι σημαντικότερο. Κι έχει να κάνει με τις σχέσεις του 29χρονου με την Πόλα Ρούπα. Πώς σχετίζονται οι δυο τους;

Οι Αρχές έχουν στην κατοχή τους ένα σημαντικό εύρημα από το σπίτι που συνελήφθη ο 29χρονος. Όπως σας έχει ενημερώσει το newsit.gr, στην κατοχή του ο άνδρας είχε οκτώ πλαστές ταυτότητες.

Ορισμένα από τα ονόματα σε αυτές τις ταυτότητες, λοιπόν, είχαν βρεθεί σε ιδιόχειρες σημειώσεις της Πόλας Ρούπα. Σημειώσεις που είχαν βρεθεί στο σπίτι στην Ηλιούπολη, όπου η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη πριν συλληφθεί.

Το γεγονός αυτό δείχνει ότι φαίνεται να είχε σχέση και με την Πόλα Ρούπα. Μάλιστα, δεν αποκλείεται το ενδχόμενο να συμμετείχε και στην διοργάνωση της απόπειρας απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη με ελικόπτερο από την Πόλα Ρούπα.

Παραλλήλως οι αστυνομικοί είναι πεπεισμένοι ότι το σπίτι στην Αλκαμένους αποτελούσε την κεντρική γιάφκα της νεοτρομοκρατίας.

Δείτε τις φωτογραφίες από το συγκεκριμένο σπίτι

τρομοδέμα τρομοδέμα

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις