Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Διεύθυνση Μεταγωγών: Βήμα – Βήμα οι κινήσεις των δραπετών προς… την “ελευθερία”

Διεύθυνση Μεταγωγών: Βήμα – Βήμα οι κινήσεις των δραπετών προς… την “ελευθερία”

Αυτό ήταν το σχέδιο και οι κινήσεις των 4 Αλβανών δραπετών.
Πώς κατάφεραν να το σκάσουν από το Μεταγωγών αρπάζοντας όπλα αστυνομικών.
Παραλίγο να φύγουν… μαζί με περιπολικό.

Αλγεινή εντύπωση για τα μέτρα ασφαλείας προκαλεί η απόδραση επικίνδυνων Αλβανών κρατουμένων από κτίριο του Μεταγωγών, στην οδό Π. Ράλλη.

Μάλιστα οι 4 κακοποιοί πήραν ακόμα και τα όπλα των αστυνομικών, ενώ παρ’ ολίγον να φύγουν από το Μεταγωγών ακόμα και με περιπολικό, κάτι που τελικά απετράπη χάρη στον φρουρό της πύλης.

Οι συνολικά τέσσερις Αλβανοί κρατούμενοι – ο ένας συνελήφθη λίγη ώρα μετά την απόδραση και ο δεύτερος το απόγευμα της ίδιας ημέρας σε ρέμα κοντά στην Ιερά Οδό – κρατούνταν σε κελί του δευτέρου ορόφου, περιμένοντας την μεταγωγή τους σε άλλες φυλακές, καθώς όλοι τους είχαν πάρει μέρος στον αιματηρό καυγά στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, με έναν ομογενή κρατούμενο νεκρό.

Το σχέδιο της απόδρασης

Οι δραπέτες έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους, καθώς ο ένας από αυτούς έπεσε στο δάπεδο παριστάνοντας τον βαριά άρρωστο, με αποτέλεσμα δυο αστυνομικοί φρουροί να μπουν στο κελί άοπλοι, όπως προβλέπεται  από τον κανονισμό, προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον κακοποιό.

Με το που μπήκαν στο κελί οι δυο αστυνομικοί, οι κρατούμενοι εμφάνισαν αυτοσχέδια μαχαίρια και τα κόλλησαν στο λαιμό τους, υποχρεώνοντας τους να τους δώσουν τα κλειδιά του κρατητηρίου.

Άρπαξαν τα κινητά των αστυνομικών, τους έδεσαν μέσα στο κελί και τους φίμωσαν και στην συνέχεια τους πήραν τα υπηρεσιακά τους πιστόλια από το ντουλαπάκι.

Οι κακοποιοί κατέβηκαν στο ισόγειο ανενόχλητοι, κρατώντας στα χέρια τους τα πιστόλια των δυο Αστυνομικών και βγήκαν στο προαύλιο όπου ήλθαν πρόσωπο με πρόσωπο με μια αστυνομικό της ομάδας Μεταγωγών, η οποία εκείνη την στιγμή περιπολούσε με όχημα στο προαύλιο του κτιρίου.

Χωρίς να αιφνιδιαστούν προέταξαν τα όπλα τους και την ακινητοποίησαν, χωρίς αυτή να προλάβει να κάνει την παραμικρή κίνηση.

Η έξυπνη κίνηση του φρουρού

Οι δραπέτες άρπαξαν το περιπολικό, κρατώντας όμηρο την αστυνομικό και κατευθύνθηκαν στην κεντρική πύλη, που επίσης φρουρείται από ένοπλο αστυνομικό.

Και σε αυτή την περίπτωση ο αστυνομικός αιφνιδιάστηκε προς στιγμήν, καθώς οι δραπέτες με προτεταμένα τα όπλα τους τον ακινητοποίησαν, τον απείλησαν και του ζήτησαν να ανοίξει την κεντρική πύλη προκειμένου να διαφύγουν από το Μεταγωγών με το περιπολικό.

Σε αυτή την φάση ο αστυνομικός λειτούργησε με ψυχραιμία και κυρίως με εξυπνάδα, λέγοντας στους δραπέτες πως η κεντρική πύλη έχει χαλάσει και λειτουργεί μόνο η πόρτα για τους πεζούς.

Έτσι οι δραπέτες πείστηκαν να εγκαταλείψουν στο σημείο το περιπολικό και να φύγουν πεζοί από το προαύλιο του Μεταγωγών. Ο αστυνομικός της πύλης επιχείρησε να τους καταδίωξει,  όμως οι  κακοποιοί δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον του, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσουν.

Ο ένας από τους δραπέτες συνελήφθη σχεδόν άμεσα, καθώς εντοπίστηκε και καταδιώχθηκε έπειτα από την κινητοποίηση των Αστυνομικών κοντά στην λαχαναγορά του Ρέντη, καθώς των εγκλώβισαν εργαζόμενοι σε αποθήκη χονδρεμπορίου λαχανικών.

Ποιος είναι ο επικίνδυνος δολοφόνος “Τιτι”

Ο ένας από τους τρεις Αλβανούς κακοποιούς που αναζητούνται είναι ο επονομαζόμενος “Τίτι”, ένας άνθρωπος καταδικασμένος σε ισόβια. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, ο καταζητούμενος κακοποιός το καλοκαίρι του 2012 είχε σκοτώσει τον 30χρονο σεφ Νίκο Παπουτσιδάκη στην Καισαριανή.

Τότε, ο κακοποιός μαζί με συνεργούς του είχε επιχειρήσει να κλέψει το αυτοκίνητο του άτυχου 30χρονου, μια καινούργια BMW. Ο Νίκος Παπουτσιδάκης είχε καταλάβει ότι κάποιοι επιχειρούσαν να του κλέψουν το αυτοκίνητο και κατέβηκε να τους εμποδίσει. Οι δράστες δεν δίστασαν να τον θερίσουν με καλάσνικοφ, αφήνοντας τον νεκρό.

Ο καταζητούμενος Αλβανός κακοποιός είχε μπλεξίματα με το νόμο από πολύ μικρός, με την πρώτη του σύλληψη να καταγράφεται (για ληστεία) σε ηλικία μόλις 13 ετών! Το 2013 είχε συλληφθεί στην Κύπρο ύστερα από ένταλμα σύλληψης των ελληνικών αρχών και κατόπιν καταδικάστηκε σε ισόβια.

Ο δεύτερος από τους δραπέτες του Μεταγωγών, επίσης Αλβανός στην καταγωγή, είναι ένας από τους διαρρήκτες που εισέβαλαν στο σπίτι του Λευτέρη Πανταζή κλέβοντάς του ρολόγια και χρήματα.

Ο τρίτος καταζητούμενος είχε πάρει μέρος στην αιματηρή συμπλοκή στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου είχε σκοτωθεί ένας ομογενής κρατούμενος.

Ο διαρρήκτης του Λευτέρη Πανταζή

Ο δεύτερος από τους 4 κακοποιούς που κατάφεραν να αποδράσουν από το κτίριο του Μεταγωγών στην οδό Πέτρου Ράλλη, είναι ο άνθρωπος ο οποίος μαζί με την συμμορία του είχαν μπει στην βίλα του γνωστού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή.

Πρόκειται για έναν 35χρονο Αλβανό, οποίος μάλιστα κατά την σύλληψη του στην περιοχή του Αλίμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, είχε ανταλλάξει πυροβολισμούς με τους ανθρώπους του νόμου, χωρίς ευτυχώς να τραυματίσει κάποιον από τους διώκτες του. Η συμπλοκή είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του ιδίου, αλλά και του συνεργού του, καθώς λίγο πριν είχαν πραγματοποιήσει άλλη μια ληστεία.

Όσον αφορά την ληστεία στο σπίτι του Λ. Πανταζή, οι δυο κακοποιοί είχαν εισβάλει στην βίλα του στην Βουλιαγμένη και είχαν ακινητοποιήσει την οικιακή βοηθό αρπάζοντας 10.000 σε μετρητά και την πανάκριβη συλλογή από ρολόγια που είχε ο γνωστός ερμηνευτής.

Ο κακοποιός είχε καταδικαστεί σε πολυετή ποινή φυλακίσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις