Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Δίκη Τοπαλούδη: Πότε θα βγει η απόφαση – Ένταση και επικρίσεις στο δικαστήριο

Δίκη Τοπαλούδη: Πότε θα βγει η απόφαση – Ένταση και επικρίσεις στο δικαστήριο

Η ώρα της ετυμηγορίας για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη έφτασε. Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι.

Σήμερα Πέμπτη ολοκληρώθηκαν και οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης.

Η εισαγγελέας, μάλιστα, δευτερολόγησε και απάντησε στις επικρίσεις του προέδρου της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρη Βερβεσού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι σέβεται και υπολήπτεται το δικηγορικό λειτούργημα και ότι οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Ωστόσο, νωρίτερα έκανε λόγο για εισβολή συμβούλων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην αίθουσα του δικαστηρίου και για «πογκρόμ Βερβεσού». «Οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης, θα αναδείξουν ότι είναι καλό για τον πελάτη τους. Τι κάνουμε εδώ τόσους μήνες; Προσπαθούμε να βρούμε την αλήθεια», είπε η εισαγγελέας.

Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα

Ηλεκτρισμένη ήταν από το πρωί η ατμόσφαιρα στη δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη με την εισαγγελέα της έδρας να αναφέρει ότι προτίθεται να δηλώσει αποχή από τη δίκη. Η δίκη διακόπηκε για λίγο και στην συνέχεια η ειαγγελέας επέστρεψε και ανέφερε ότι μετά από επικοινωνία με τον προϊστάμενό της όπου του εξέφρασε την επιθυμία της για αποχή, πήρε την εντολή να μείνει.

Στη δικαστική αίθουσα σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Δημήτρης Βερβεσός, κατέφθασε ο σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Κλεφτοδήμος και ζήτησε το λόγο για να διαμαρτυρηθεί εκ μέρους όπως είπε όλων των δικηγόρων για τις αποστροφές της εισαγγελέως στην χθεσινή αγόρευσή της που αφορούν στο ρόλο των δικηγόρων. 

Click4more: Σκέρτσος για την εισαγγελέα στη δίκη Τοπαλούδη: Σέβομαι την δικαστή, παρερμηνεύτηκε η δήλωσή μου

Ο σύμβουλος του ΔΣΑ έφτασε στο δικαστήριο την ώρα που ολοκληρώνονταν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Κρατώντας την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του κ. Βερβεσού, ο κ. Κλεφτοδήμος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό των δικηγόρων για αποστροφές της αγόρευσης της εισαγγελέως που όπως είπε «ευθέως και συλλήβδην προσβάλλουν όλους τους δικηγόρους».

Πρόεδρος: Δεν έχετε το λόγο, υπάρχουν άλλα τμήματα για να εκφράσετε τα παράπονά σας δεν είναι εδώ ο τόπος.

Κλεφτοδήμος: Εκφράζω τις διαμαρτυρίες μου για τις αποστροφές της κυρίας εισαγγελέως.

Εισαγγελέας: Ζητώ το λόγο θα προχωρήσω σε δήλωση αποχής.

Στη συνέχεια σημειώθηκε ένταση στο ακροατήριο όπου κάποιοι παρευρισκόμενοι διαμαρτυρήθηκαν όπως και ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη για την παρουσία και τις διαμαρτυρίες του κ. Κλεφτοδήμου.

Τότε η πρόεδρος παρενέβη ζητώντας να αποχωρήσουν όσοι διαμαρτυρήθηκαν και διέκοψε προσωρινά τη δίκη.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις