Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής, LIVE: Έφοδος στο σπίτι του Παππά

Φωτογραφία αρχείου

Ύβρεις και απειλές από την κόρη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Επικίνδυνοι ελιγμοί από το αυτοκίνητο της συζύγου του. Στον 7ο της ΓΑΔΑ κρατούνται όλοι οι συλληφθέντες. Όλη η διαδικασία λεπτό προς λεπτό μέσα από το live blog του newsit.gr.

Έχουν περάσει 15 μέρες από την ιστορική στιγμή που το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Σήμερα, ήρθε η ώρα μιας ακόμη ιστορικής απόφασης. Η Πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε ποιοι από τους καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στην φυλακή.

Πιο αναλυτικά: 

Τα ονόματα των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, που οδηγούνται στη φυλακή: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ως διευθυντική ομάδα. Επίσης οι Αντώνης Γρέγος, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Νίκος Κούζηλος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης και Νίκος Μίχος ως μέλη της οργάνωσης.

Οι Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Στάθης Μπούκουρας, Δημήτρης Κουκούτσης και Ελένη Ζαρούλια μένουν ελεύθεροι μέχρι την έφεση, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της χρηματικής εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ.

Από την ώρα που ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου ένα ένα τα καταδικασθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής παραδίνονται στις αρχές. 

Λεπτό προς  λεπτό οι εξελίξεις μέσα από το live blog του newsit.gr 

 

 

Πριν από τις αναστολές στη Χρυσή Αυγή…

Νωρίτερα, περίπου 30 λεπτά διήρκησε η διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου κακουργημάτων, προκειμένου να λυθούν και τα τελευταία ζητήματα που τέθηκαν από τους καταδικασθέντες Ηλία Κασιδιάρη και Γιάννη Λαγό, ώστε το δικαστήριο αμέσως μετά να ανακοινώσει την απόφασή του για το αν και ποιοι θα μπουν στη φυλακή.

Με την έναρξη της διαδικασίας το δικαστήριο, με ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως, απέρριψε ως εκπρόθεσμο το αίτημα του Ηλία Κασιδιάρη, με το οποίο δήλωσε ότι συντάσσεται και ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτό το αίτημα του Γιάννη Λαγού για ανάγνωση των βουλευμάτων που είχαν εκδοθεί, μετά από εκείνο που διέταξε την επιστροφή του στη φυλακή για παραβίαση περιοριστικού όρου.

Με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης, η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο διακόπτει για μία ώρα, οπότε με την επιστροφή του στην έδρα θα ανακοινωθεί η απόφαση για το αν και ποιοι θα λάβουν ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις