Site icon NewsIT

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η “κραυγή” της Μάγδας Φύσσα – “Είναι δολοφονημένος όχι θανόντας”

13.10.2015 | 13:33
Φωτογραφία Eurokinissi

Φωτογραφία Eurokinissi

Δεν άντεξε να ακούει να αναφέρονται στο δολοφονημένο παιδί της ως "ο θανόντας". Και σηκώθηκε από τη θέση της στο ακροατήριο για να φωνάξει πως ο Παύλος της είναι δολοφονημένος.

Η Μάγδα Φύσσα συγκλόνισε ξανά κατά τη διάρκεια της δίκης για τη Χρυσή Αυγή. Η διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του φίλου του Παύλου Σεϊρλή, την αξιοπιστία του οποίου προσπάθησε να αμφισβητήσει ο συνήγορος του ανθρώπου που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, του Γιώργου Ρουπακιά.

Όταν σε κάποιο σημείο της εξέτασης ο συνήγορος υπεράσπισης αποκάλεσε τον Παύλο Φύσσα ως «ο θανόντας», η μητέρα του δεν άντεξε και ξέσπασε. “Όχι άλλο ο θανόντας, είναι δολοφονημένος” σηκώθηκε και φώναξε, προκαλώντας χειροκροτήματα και την παρέμβαση της προέδρου για επαναφορά στην τάξη.

Ο συνήγορος του Ρουπακιά, κ. Ρουμπέκας, επέμεινε με τις ερωτήσεις του στο αν ο Παύλος Φύσσας κάπνιζε πολύ και αν το βράδυ της δολοφονίας του είχε πιεί πολύ (εν μέσω αντιδράσεων και μουρμουρητών από το ακροατήριο). Ο Π. Σεϊρλής απάντησε πως ο φίλος του ήταν νηφάλιος εκείνο το βράδυ. Ο συνήγορος ρώτησε επίσης αν ο Ρουπακιάς ήταν ταραγμένος πως εξηγεί ο μάρτυρας τη μαχαιριά στον μηρό του θύματος αφού «λέτε τον Ρουπακια επαγγελματία δολοφόνο;». «Εξηγείται, υπάρχει εξήγηση. Ήθελε να χτυπήσει τη μηριαία αρτηρία» απάντησε ο Π. Σεϊρλής.

Οι διάλογοί τους, χαρακτηριστικοί:

Ρουμπέκας: Είδατε το αυτοκίνητο του Ρουπακιά να κινείται αντίθετα, είχε κίνηση εκείνη την ώρα;
Σεϊρλής: Όχι
Ρουμπέκας: Ένας επαγγελματίας δολοφόνος θα πήγαινε ανάποδα στην Τσαλδάρη; Πρόεδρος: Περιοριστείτε στους ισχυρισμούς σας.
Ρουμπέκας: Ο Φύσσας δέχτηκε 3 μαχαιριές η μια εκ των οποίων στο μηρό. Μπορείτε να αιτιολογήσετε γιατί ένας δολοφόνος μπορεί να μαχαιρώσει στο μηρό;
Σεϊρλής: Και βεβαια μπορώ, μηριαία αρτηρία.

(…) 

Συνήγορος: Ήταν ταραγμένος ο Ρουπακιάς;
Σεϊρλής: Άνθρωπος που πιάνει κουβέντα στο κελί πόσο ταραγμένος να είναι;
Ρουμπέκας: Τι σημαίνει KillahP;
Σεϊρλής: Ήταν το ψευδώνυμο του Παύλου που σημαίνει σκοτώνω το παρελθόν.

Λίγο πριν τελειώσει την κατάθεσή του ο Παύλος Σεϊρλής, ο Γ. Σωτηρόπουλος συνήγορος Άγγου αιτήθηκε να κληθεί κάποιος από το ακροατήριο ώστε να τον αναγνωρίσει ο μάρτυρας. Αναφέρθηκε σε κάποιον που βρισκόταν έξω απ’ την αίθουσα και δεν είναι κατηγορούμενος καθώς έχει απαλλαγεί με βούλευμα.

Αφού είχε ολοκληρώσει την κατάθεσή του, ο Π. Σεϊρλής κλήθηκε ξανά στο βήμα και η εισαγγελέας πρότεινε να γίνει η αναγνώριση την οποία πρότεινε ο Γ. Σωτηρόπουλος. Η πρόεδρος τους δικαστηρίου αποδέχτηκε το αίτημα. Στην αίθουσα του δικαστηρίου μπήκε μια γυναίκα.

Πρόεδρος στον Σεϊρλή: Αναγνωρίζετε την κυρία;
Σεϊρλής: Είναι μια από τα άτομα που ήταν στο αυτοκίνητο.
Πρόεδρος: Που καθόταν;
Σεϊρλής: Πίσω από τη θέση του οδηγού.
Ο Γ. Σωτηρόπουλος αναφέρθηκε στην Μπαξεβανάκη, σύζυγο Ι. Άγγου την οποία και αναγνώρισε ο μάρτυρας (την είχε αναφέρει και στην κατάθεσή του την πρώτη μέρα), λέγοντας πως δεν θα μπορούσαν να ρωτάνε για την οδό. Από τη στιγμή που κατοικούν (ο Άγγος και η Μπαξεβανάκη) λίγα μέτρα απ’ το σημείο επίθεσης.

Με την έναρξη της διαδικασίας, η Πολιτική Αγωγή δήλωσε στο δικαστήριο πως με την απόρριψη του αιτήματος για προβολή βίντεο από τη δικογραφία κατά την εξέταση των μαρτύρων, όπως και αυτού για μαγνητοφώνηση των πρακτικών, «εμποδίζεται η βαθύτερη και αποτελεσματικότερη έρευνα του δικαστηρίου προς απόδειξη της πραγματικής αλήθειας». Οι συνήγοροι των θυμάτων έκαναν επίσης λόγο για περιορισμό της συνταγματικά κατοχυρωμένης δημοσιότητας της δίκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και Golden Dawn Watch

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version