Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μας είπαν να πιάσουμε Χρυσαυγίτες αλλά δεν τους βρήκαμε

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μας είπαν να πιάσουμε Χρυσαυγίτες αλλά δεν τους βρήκαμε

Με την κατάθεση αστυνομικού, μέλους του δεύτερου περιπολικού που έφτασε στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και αφού είχε ήδη συλληφθεί ο Γιώργος Ρουπακιάς, συνεχίστηκε σήμερα Τρίτη (10.11.2015) η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Κωνσταντίνος Κωτσοβός κατέθεσε πως όταν έφτασε, ο Παύλος Φύσσας δεν αποκλείεται να ήταν ήδη νεκρός (δεν είμαι σίγουρος απάντησε στη σχετική ερώτηση) και πως δεν είδε αυτοκίνητο στην Παναγή Τσαλδάρη. Είπε πως έλαβαν σήμα από το κέντρο για συμπλοκή και συμπέρασμά του ήταν πως επρόκειτο για οπαδούς του Ολυμπιακού και της Παρί Σεν Ζερμέν.

Όπως είπε προσήγαγε τρία άτομα γιατί “δεν ταίριαζαν” με την περιοχή. Απαντώντας στις ερωτήσεις του συνηγόρου της οικογένειας του Παύλου Φύσσα γιατί προσήγαγε άτομα άσχετα από τη Χρυσή Αυγή ενώ η εντολή από το κέντρο ήταν να συλληφθούν άτομα της Χρυσής Αυγής, ο αστυνομικός απάντησε πως “δεν βρήκαμε τα άτομα που μας ζήτησαν”.

Όπως είπε, βάσει των εντολών του κέντρου προχώρησαν σε αναζήτηση ατόμων με μαύρα ρούχα και μηχανάκια, τα οποία ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. “Γιατί το σήμα σας έδωσε εντολή να πιάσετε άτομα; Ήταν επιτιθέμενοι η αμυνόμενοι;” ρώτησε ο συνήγορος και ο αστυνομικός απάντησε: “Μας είπαν να κάνουμε αναζητήσεις ατόμων πιθανόν της Χρυσής Αυγής, γιατί είχαν προκαλέσει επεισόδια στο σημείο”.

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας υποστήριξε πως γνωρίζει τι είναι τα “τάγματα εφόδου”, πως τα μέλη τους φορούν στρατιωτικά παντελόνια και μαύρα μπλουζάκια αλλά αρνήθηκε πως ξέρει το σύνθημα της Χρυσής Αυγής και είπε πως από την τηλεόραση έμαθε για τις επιθέσεις κατά αλλοδαπών και πως μετά τη δολοφονία Φύσσα έμαθε για το περιστατικό στο Πέραμα.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό της Αμέσου Δράσης, η αστυνομική δύναμη που είχε σταλεί στο σημείο δεν ήταν ικανή να αποτρέψει το έγκλημα. “Αν ήμασταν όλοι εκεί θα μπορούσαμε. Δεν ήταν όλοι εκεί”, είπε.

“Γνωρίζετε τι σχέση έχουν τα εξής ονόματα με τη Χρυσή Αυγή; Κασιδιάρης, Παππάς και άλλοι;” ρωτήθηκε από συνήγορο άλλων θυμάτων και απάντησε πως είναι βουλευτές. Όμως στο σημείο εκείνο προκλήθηκε ένταση με φωνές από τους συνηγόρους των συγκεκριμένων βουλευτών πως δεν παρίστανται στη διαδικασία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε