Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Ψάχνουν παντού τους κουκουλοφόρους που τραυμάτισαν με φωτοβολίδα τη Νατάσα Τσουκαλά

Νατάσα Τσουκαλά φωτοβολίδα
Φωτογραφία Eurokinissi

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των κουκουλοφόρων που εκτόξευσαν φωτοβολίδα, που τελικά τραυμάτισε σοβαρά στο πόδι την δικηγόρο και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Paris II, Νατάσα Τσουκαλά, κατά την διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια.

Η Νατάσα Τσουκαλά που κατά το παρελθόν έχει υπερασπιστεί σε δίκες γνωστούς Αντιεξουσιαστές, νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα του Ευαγγελισμού, καθώς υπεβλήθη σε πολύωρη εγχείριση. Διαπιστώθηκε ότι από την καύση της ναυτικής φωτοβολίδας, εισέπνευσε μεγάλη ποσότητα φωσφόρου με αποτέλεσμα να παρουσιάσει έντονα αναπνευστικά προβλήματα.

Οι έρευνες

Όσον αφορά στις έρευνες, οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας έχουν επικεντρώσει το ερευνητικό τους ενδιαφέρον στις φωτογραφίες δυο κουκουλοφόρων.

Οι δυο κουκουλοφόροι βρίσκονταν στην οδό Μεταξά εκτόξευσαν την φωτοβολίδα εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ. Όμως η ναυτική φωτοβολίδα καρθώθηκε στο γόνατο της γνωστής δικηγόρου. Η οποία μάλιστα βρίσκονταν στο σημείο προκειμένου να προσφέρει τις νομικές της υπηρεσίες σε φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους που κάλυπταν τα επεισόδια στην “πρώτη γραμμή”.

Οι φωτογραφίες

Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους φωτογραφίες τόσο από ΜΜΕ όσο και από κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας. Σε αυτές διακρίνονται δυο άτομα στο επίμαχο σημείο να εκτοξεύουν τις ναυτικές φωτοβολίδες.

Παράλληλα δυο εκτοξευτήρες φωτοβολίδων που βρέθηκαν πεταμένοι στα Εξάρχεια μετά τα επεισόδια και μάλιστα σε σημείο που συνάδει με το τραυματισμό της δικηγόρου, έχουν σταλεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για τυχόν αποτυπώματα και ύπαρξη γενετικού υλικού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις