Τρίτη, 5 Μαρ.
16oC Αθήνα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Τι είπε στο Συμβούλιο της φυλακής και πήρε 48ωρη άδεια

Δημήτρης Κουφοντίνας: Τι είπε στο Συμβούλιο της φυλακής και πήρε 48ωρη άδεια

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε πρώτη φορά από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, για πρώτη φορά από την ημέρα της καταδίκης του. Όσα είπε στο Συμβούλιο των φυλακών.

Δυο μέρες μακριά από τη φυλακή θα περάσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά την άδεια που του χορηγήθηκε. Ο “Λουκάς” της 17 Νοέμβρη είπε στο Συμβούλιο των φυλακών που εξέτασε την αίτησή του πως θα τη χρησιμοποιήσει στο πλαίσιο του νόμου.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Οικογένεια και… μελισσοκομία

«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επαναστατήσω στην μελισσουργική μονάδα που είχα». Αυτά φέρεται να δήλωσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας ενώπιον του Συμβουλίου των Φυλακών το οποίο του ενέκρινε τη 48ώρη άδεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «Λουκάς» της 17 Νοέμβρη επικαλέστηκε τις προϋποθέσεις καλής χρήσης της άδειας, τους δεσμούς με την οικογένεια και την επαγγελματική αποκατάσταση. Είναι και οι μοναδικές προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος ο οποίος θεσπίστηκε το 1989 και ανανεώθηκε το 1999.

Επιτυχημένος ο θεσμός των αδειών

Πηγές των φυλακών αναφέρουν ότι ο θεσμός των αδειών είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος, με  ποσοστό “αστοχίας” περίπου στο 2%, δηλαδή η μη επιστροφή του κρατούμενου ή η διάπραξη νέου αδικήματος κατά την άδεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κάθε κρατούμενος, δικαιούται να ζητήσει άδεια. Οι ισοβίτες έχουν δικαίωμα όταν συμπληρώσουν 8 χρόνια πραγματικής κράτησης. Επισημαίνουν δε πως ακόμα και οι Απριλιανοί θα μπορούσαν να κάνουν χρήση του δικαιώματος, αλλά δεν το αιτήθηκαν ποτέ.

Οι όροι

Ο “Λουκάς” της 17 Νοέμβρη στο 48ωρο που θα μείνει εκτός της ειδικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού θα πρέπει να πάει τέσσερις φορές στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχή όπου έχει δηλώσει ότι βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του.

Σύμφωνα με τους όρους που επιβλήθηκαν μετά την απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών για την άδεια θα πρέπει να παρουσιάζεται δύο φορές την ημέρα στο Α.Τ. Του Βαρνάβα Αττικής.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις